مدرس حوزه علمیه قزوین:
انس با صحیفه سجادیه انسانی با تقوا و جهادگر تربیت می کند
به گزارش عطر حرم، قزوین مدرس حوزه علمیه در قزوین اظهار داشت: صحیفه سجادیه هم یکی از گوهرهای شناخته نشده در میان ما است چونکه در این کتاب به معارف و مضامین بلند اشاره شده است و کسانیکه با این کتاب مأنوس هستند تربیت می شوند و کسی که با صحیفه سجادیه تربیت شود انسان با تقوا، مبارز و جهادگر خواهد بود.
سیدمطهر سیدعلیزاده در گفتگو با ایسنا ضمن تبریک ولادت امام سجاد (ع) اظهار نمود: پس از امیرالمؤمنین (ع) عده ای جامعه تغییر دادند و جریان خفقان و از بین بردن صدای حق و حقیقت ادامه پیدا کرد و خاندان (ع) در انزوا قرار گرفتند. در زمان اباعبدالله (ع) هم روند خفقان ادامه پیدا کرد.
وی اظهار داشت: وقتی رسالت امامت به امام سجاد (ع) محول شد ایشان شروع مبارزه خویش را با صحبت هایی که در راه رسیدن به شام داشتند آغاز کردند و این روند حرکتی تبیینی بود، جهاد تبیین زینب کبری (س) و امام سجاد (ع) مقدمه و شروع حرکت سیاسی امام سجاد (ع) پس از عاشوراست.
این کارشناس تصریح کرد: امام سجاد (ع) با این حرکت تبیینی رفتار یزید و یزیدیان و خیانت هایی که به اسلام، مسلمین و زندگی مردم می کردند را افشا کردند. این حرکت ها بعد از آنکه از کربلا به مدینه بازگشتند در شکل و قالب های مختلف ادامه پیدا می کرد و به قدری شرایط زمان امام سجاد (ع) سخت و خفقان بود که این امام در خیلی از شرایط ناشناس فعالیت داشتند.
وی خاطرنشان کرد: امام سجاد (ع) چون در شرایط خفقان قرار داشتند شکل مبارزه را تغییر دادند بعنوان مثال غلام و کنیز می گرفتند و این افراد را یک سال تحت تربیت قرار می دادند شب عید فطر آنان را آزاد می کردند این افراد وقتی آزاد می شدند جریان خاندان را امتداد دادند و حتی بعضی از این غلامان جزو واویان بزرگ احادیث شده بودند.
این مدرس حوزه علمیه بیان نمود: سخنانی که امام سجاد (ع) به شکل دعا انشا می کردند و امروزه در چارچوب صحیفه سجادیه در اختیار ما قرار دارد شامل مباحث تربیتی و سیاسی بوده است چون شرایط طوری بود که امام از مبارزه علنی به مبارزه در خفا روی آورده بودند و پایه های اقدامات ائمه بعدی را کم کم آماده کردند.
وی در مورد خصوصیت های اخلاقی امام سجاد (ع) اظهار داشت: امام سجاد(ع) یکی از غلامان را صدا کردند و او جواب نداد چند بار صدا کردند و باز هم جواب نداد بلند شدند و دیدند فرد در آنجا حضور دارد گفتند تو اینجا هستی چرا جواب نمی دهی که غلام گفت چون از شما حساب نمی برم و امام رو به آفریدگار گفت خدایا شکرت که زیردستان من از من نمی ترسند و این رأفت و مهربانی امام سجاد (ع) در برخورد با اطرافیان شگفت انگیز است.
این مدرس حوزه علمیه در ادامه اظهار نمود: امام سجاد (ع) در راه حج به شکل ناشناس حضور داشتند و به زائرین خدمت می کردند، همینطور این امام هیات و مجالس بسیاری برگزار می کردند و این موارد جزو نکات اخلاقی امام سجاد (ع) است.
وی در قسمت دیگری از سخنان خود تصریح کرد: صحیفه سجادیه هم یکی از گوهرهای شناخته نشده در میان ما است چونکه در این کتاب به معارف و مضامین بلند اشاره شده است و کسانیکه با این کتاب مأنوس هستند تربیت می شوند و کسی که با صحیفه سجادیه تربیت شود انسان با تقوا، مبارز و جهادگر خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: با کلام امام سجاد (ع) مانوس و رفیق شوید و از دعای اول صحیفه سجادیه آغاز به خواندن کنید و بشنوید که این امام چه سخنان گوهر باری برای ما به جای گذاشته است.
این مدرس حوزه علمیه در انتها ضمن اشاره به این که امام سجاد (ع) در صحیفه سجادیه سفارش به کسب محبت خدا کرده است، اظهار داشت: مأموریت امام سجاد (ع) هدایت مردم بوده و انس با صحیفه سجادیه به زندگی انسان در تمام مسیرها کمک خواهد نمود.
منبع: عطر حرم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب