ویژه برنامه روزی برای صلح در شاهین شهر

ویژه برنامه روزی برای صلح در شاهین شهر به گزارش عطر حرم، اصفهان «ما در فلسطین مانند تمام ملت ها به صلح نیاز داریم. ملت ما فقط نبرد را دوست ندارد، ما دوست داریم مثل بقیه مردم زندگی معمولی داشته باشیم، بچه یمان به مدرسه بروند، درس بخوانند و مملکت خودمان را بسازیم؛ ولی جنگ به ما تحمیل شده و تا رسیدن به صلح باید قوی باشیم.»



این جملات بخشی از سخنانی است که از جانب معاون اول سفارت فلسطین در ایران بیان شد. محمد مصطفی ابراهیم جوهیر در این رویداد ویژه که چهارشنبه (۴ مهرماه) در زمین چمن مصنوعی ورزشی میدان امام حسین(ع) در شاهین شهر برگزار شد، اظهار نمود: هرجا نامی از فلسطین به میان می آید در کنار آن نام جمهوری اسلامی ایران هم می آید. مایلم که از تمام کمک های ملت شریف ایران و دولت جمهوری اسلامی ایران به خاطر دفاع از حقوق ملت فلسطین در هر محفلی تشکر کنم.
معاون اول سفارت فلسطین در ایران افزود: ما در فلسطین مانند تمام ملت ها به صلح نیاز داریم. ملت ما فقط نبرد را دوست ندارد، ما دوست داریم مثل بقیه مردم زندگی معمولی داشته باشیم، بچه یمان به مدرسه بروند، درس بخوانند و مملکت خودمان را بسازیم؛ ولی جنگ به ما تحمیل شده و تا رسیدن به صلح، باید قوی باشیم، آنقدر باید قوی باشیم تا بتوانیم شرایط خویش را برای برگزاری یک صلح عادلانه عرضه دهیم.
معاون اول سفارت فلسطین در ایران اظهار داشت: از هفتم اکتبر گذشته تلفات زیادی داشتیم؛ متأسفانه تابحال بیشتر از ۴۱ هزا نفر شهید شده و ۹۵ هزار زخمی داشته ایم. از بین این شهدا بیشتر از ۱۶ هزار نفر کودک و بیشتر از ۷ هزار نفر زن و ۱۰۴۷ نفر کهنسال بودند. به تمام زیربنای غزه رحم نکردند؛ نه آبی هست، نه برقی، نه موادغذایی. مردمِ ما در محاصره هستند و متأسفانه چیزی جز محکومیت نمی شنویم. محکومیت دردی را دوا نمی کند باآنکه به مردمِ ما روحیه می دهد ولی ما به گامهای عملی برای برداشتن محاصره غزه نیاز داریم.
او در انتها یادآوری کرد: از تمام کشورها که در این حوزه درکنار ما بود و بخصوص جمهوری اسلامی ایران تشکر می کنم و امیدوارم روزی همه شما را در قدسِ آزادشده بپذیرم.

هدف موزه‌ی صلح، ترویج فرهنگ صلح است

در این ویژه برنامه همینطور محمدرضا تقی پور مقدم، رئیس موزه صلح تهران و نماینده‌ی مجمع جهانی صلح در ایران بیان کرد: من ۱۵ ساله بودم و در دبیرستان تحصیل می کردم که به کشورم تجاوز شد و برای دفاع از کشور به جبهه رفتم و از آزادسازی خرمشهر تا امروز ۴۳ سال است که با افتخار برای مردم کشورم نشسته ام و فعالیت می کنم.

او سپس به توضیحاتی درباره‌ی موزه صلح تهران پرداخت و اضافه کرد: ما یک سازمان مردم نهاد هستیم که ۲۰ سال است فعالیت می نماییم و باافتخار باید بگویم که این موزه نخستین موزه صلح منطقه خاورمیانه است. در دنیا یک شبکه بین المللی درحال فعالیت است که بیشتر از صدموزه صلح با مبحث بمباران اتمی، بمباران هوایی و استفاده از سلاح شیمیایی در ذیل آن فعالیت دارند؛ داستان موزه صلح تهران هم به اسفندماه ۱۳۶۲ بازمی گردد که صدام حسین برخلاف تمام قواعد از سلاح شیمیایی بهره برد.

این جانباز جنگ تحمیلی با تاکید بر این که هدف موزه‌ی صلح، ترویج فرهنگ صلح و ایثار و شهادت است، اظهار داشت: ۵ سال است که موزه صلح تهران ازطریق ارتباط با سازمان شهرداران صلح در ژاپن و برپایه یک فراخوان، نقاشی های کودکان ایرانی را به این سازمان ارسال می کند و سال جاری شاهین شهر به شکل مستقیم عمل کرد و بیشتر از ۷۰ نقاشی را به سازمان شهرداران صلح فرستاد و امروز جمع شدیم تا از این کودکان تجلیل نماییم.

موظفیم نسلی دانشمند و جویای صلح و عدالت پرورش دهیم

سپس مصطفی دولت یار، رئیس نمایندگی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در استان اصفهان اظهار نمود: در آموزه های فرهنگی ما از قدیم بوده و هست که «العلم السلطان». دانش مظهر قدرت است و در فرهنگ و ادبیات ما همیشه گفته شده که «درخت تو اگر بار دانش بگیرد به زیر آوری چرخ نیلوفری را»

او اضافه کرد: اگر ما می خواهیم برای صلح کار نماییم و به دنبال صلح پایدار برای بشریت هستیم طبعاً باید قدرتمند باشیم تا بتوانیم درمقابل زورگویان و جنگ طلبان و زیاده خواستار و ظالمان با اتکا به دانش و قدرت خود بایستیم. در ضرب المثلی هم گفته شده که «اگر برای صلح تلاش می کنی عدالت را اجرا کن.»

دولت یار اظهار داشت: متأسفانه آن چه در صحنه روابط بین الملل فعلی مفقود شده عدالت است و در فقدان عدالت با مشکل فقدان صلح مواجه هستیم؛ بنابراین به همه کودکان و نوجوانان و جوانان، پدران و مادران و مسئولین و مدیران می گویم که اگر به دنبال صلح برای خود، برای هم کیشان و هم وطنان و برای بشریت و جامعه‌ی جهانی هستیم موظفیم نسلی دانشمند و قدرتمند و جویای صلح و عدالت پرورش دهیم.

صلح، لازمه توسعه است

در این ویژه برنامه، سعید ابریشمی راد، شهردار شاهین شهر هم ضمن اشاره به انعقاد تفاهم نامه‌ی خواهرخواندگی میان دو شهر نیشابور و شاهین شهر و همینطور میان شهرکرد و شاهین شهر، بیان نمود: صلح، واژه ای آشنا و درعین حال غریب است. صلح، لازمه توسعه است. و بدون آن هیچ اتفاق مبارکی رخ نمی دهد. برای قدرتمند بودن در حوزه صلح شاید قدرتمند بودن در زمینه نظامی اولویتِ اول نباشد. امروز قدرت اصلی در دانش و آگاهی است و تا ملت ها آگاهی نداشته باشند و از جهل فاصله نگیرند حتی اگر به قدرتمندترین سلاح های نظامی مجهز باشند اساسا نمی توانند صلح را به ارمغان بیاورند.

او با تاکید بر این که صلح، موضوعی لازم و ضروری و شرط توسعه است، افزود: مقرر است شاهین شهر که شهری نوپا و جوان و شهر دانش و خلاقیت است و همه اقوام ایرانی را در خود ساکن دارد و به ایران کوچک مشهور است با سیاست های مدیریت شهری بتواند جلوه ای از شکوه تمدن ایران باشد.

ابریشمی راد بیان نمود: این سرزمین درطول تاریخ بگونه ای رفتار کرده که امروز عالی ترین نهاد حقوق بشری و بین المللی، اشعار شعرا و فضلای ایرانی را بر سردر خود دارد که «بنی آدم اعضای یک پیکرند که در آفرینش ز یک گوهرند» اینها موضوع هایی است که ما باید به فرزندان خود بگوییم تا بدانند که ایران کجاست و ایرانی کیست؟ دنیا اعتراف کرده که آن چه از علم دراختیار دارد را مدیون دانشمندان ایرانی است و خیلی حیف است که فرزندانِ ما این را ندانند و توجه نکنند که اگر آرامش و امنیت و صلح و توسعه و عمران و آبادی می خواهند در گرو دانش است و باید برای آن تلاش کنند.

شهردار شاهین شهر اضافه کرد: به امید روزی که سراسر دنیا پر از صلح و دوستی باشد و انسان ها به گوهره‌ی شیخ اجل سعدی برسند که همان شعر او بر سردر سازمان ملل است. امیدوارم در هیچ کجای دنیا شاهد کشتار و خونریزی و خصومت نباشیم. متأسفیم که امروز آوازه‌ی دفاع از حقوق بشر و پرچمداریِ حقوق بشر در دست کشورهایی است که نه تنها ساکت بلکه حامی دولتی هستند که وحشیانه ظلمی ناروا بر مردم مظلوم فلسطین و لبنان روا داشته و جامعه بشری ساکت و نظاره گر هستند.

او یادآوری کرد: کودکان شاهین شهر بیشتر از هفتاد اثر به مسابقه جهانی نقاشی با مبحث صلح ارسال کردند و یک نفر از این عزیزان هم به مقام سوم رسید. یکی از علل برگزاری این ویژه برنامه هم قدردانی از کودکان عزیز شاهین شهر بود تا به مفهوم صلح تاکید شود. همه این موارد، ظرفیتهای این شهر جوان و نوپاست. کمتر شهری در ایران است که هفتاد کودکِ آن در یک مسابقه بین المللی شرکت کرده اند. وظیفه ما است این ظرفیت ها را شناخته و قدر بدانیم و به بالندگی آنها کمک نماییم.

ابریشمی راد با اشاره به اینکه ابراز همدردی نشانه‌ی انسانیت و زنده بودن و پویایی و شرط لازم برای هم زیستی است، افزود: به بهانه اقدام کودکان شاهین شهر و هم گرامیداشت روز و هفته صلح و البته رویداد ویژه‌ی روزی برای صلح، پویشی هم برای پشتیبانی از کودکان شهید غزه رخ خواهد داد، از این رو در کنار این رویداد، طومار بزرگی تهیه شده و به امضا یا ثبت اثر دست کودکان خواهد رسید و اطلاعیه ای هم ازسوی کودکان قرائت خواهدشد.

اوریگامی و صلح...

در ادامه‌ی این رویداد ویژه، زهره بحرالعلومی، سفیر موزه صلح تهران به ارائه‌ی هنر اوریگامی با مبحث صلح پرداخت. وی همینطور با اشاره به اینکه همه‌ی هنرها و ازجمله اوریگامی طالب صلح اند، اظهار داشت: امروز برای صلح اینجا هستیم، اما ای کاش روزی برسد که این واژه مفهوم ندهد یعنی اصلاً واژه‌ی صلحی نباشد و این فقط در صورتی است که جنگی نباشد.

او تاکید کرد: امیدواریم روزی فقط و فقط به خاطر یکدیگر کنارهم جمع شویم نه برای صلح.

صلح یک واژه نیست بلکه رفتار وکردار است

محمد کابوره، سفیر جمهوری بورکینافاسو در ایران هم در ویژه برنامه‌ی روزی برای صلح و ضمن قدردانی و تعهد و بینش مدیریت شهری شاهین شهر نسبت به صلح، اظهار داشت: جشن گرفتنِ یک روز ویژه برای صلح ایده ای خلاقانه و پرارزش است. در واقع صلح موضوعی است که همواره هم مردم و هم رهبران جهان را درطول تاریخ، نگران و دغدغه مند ساخته است. امروزه بیشتر از هر زمان دیگری این مورد اهمیت دارد چونکه کانون های بحران در سراسر دنیا افزایش پیدا کرده و نیاز است تا جهانی را به نسل های آینده بسپاریم که تمام انسان ها فارغ از رنگ پوست و نژادشان بتوانند به شکل مسالمت آمیز زندگی کنند.

او افزود: برای ساختن جهانی صلح آمیز به فضائل آموزش و عدالت و همکاری بین المللی ایمان داریم و بنابراین است که حضور کودکان در این مراسم را گرامی می داریم. برای بیانِ بهترِ این ایده همان گونه که یک ضرب المثل آفریقایی می گوید «صلح یک واژه نیست بلکه رفتار وکردار است» کشور من به صورت ویژه با مساله صلح درگیر است چونکه در خلال نزدیک به یک دهه‌ی گذشته با بحران های عمیق و انسانیِ بی سابقه ای مواجه بوده است، اما علیرغم عزم ملت ما و نتایج ملموسی که به واسطه‌ی تعهد مسئولین مان بدست آمده ما همچنان به فضایل و برتری های همکاری برای حل پایدار این بحران در منطقه‌ی ساحل با در نظر گرفتن اولویت های کشور خود ایمان داریم.

سفیر جمهوری بورکینافاسو در ایران بیان نمود: علیرغم وضعیت دشوار کشورِ من که در حال گذار از آن است به شما اطمینان می دهم که بورکینافاسو همچنان شریکی قابل اعتماد است که به دنبال سرمایه گذاران و فرصت هایی طلایی برای رونق اقتصاد خود است. کشور بورکینافاسو در زمینه های معدن، کشاورزی، انرژی های تجدیدپذیر و زیرساخت ها دارای امتیازات قابل توجهی است و با داشتن بیشتر از ۲۲ میلیون جمعیت، دارای اکثریت جوان است. با عنایت به روابط عالی موجود برای همکاری بین دو کشور، آمادگی کامل خویش را درجهت تقویت این روابط و ایجاد شراکتی مثال زدنی برای هردو طرف بین سفارت بورکینافاسو در تهران و شهرداری شاهین شهر و به صورت کلی بین بورکینافاسو و کشور ایران اعلام می کنم.

کشتن کودکان غزه افتخار نیست

در این رویداد همینطور حسین شاهزاده فرد، رئیس شورای اسلامی شاهین شهر گفت: صلح، واژه‌ی جذاب و شیرینی است ولی در عین حال واژه ای مظلوم است و در پسِ آن نگرانی وجود دارد. با دیدن جنگ های مختلفی که در کُره‌ی زمین در حال انجام است و بخصوص جنگی که بر مردم مظلوم فلسطین و لبنان تحمیل شده و طی آن کودک و بزرگ، زن و مرد و پیر و جوان به شهادت می رسند نگرانی بیشتر می شود چون که نشان دهنده‌ی آن است که گامی به سمت صلح برداشته نشده وگویا واژه‌ی صلح و حقوق بشر، تبلیغاتی است و از آن سوءاستفاده می شود.

او افزود: امید که شاهین شهر و ایران اسلامی بتواند فرهنگ صلح طلبی را اشاعه داده و گوش ناشنوایی کشورهای جنگ طلب را باز کند. کشتن انسان ها افتخار نیست، کشتن انسان ها برای مقاصد قدرت افتخار نیست، کشتن کودکان غزه افتخار نیست و این کشورها باید بیدار شوند.

به گزارش عطر حرم به نقل از ایسنا، در ویژه برنامه‌ی «روزی برای صلح» بیانیه‌ی صلح توسط نوجوان شاهین شهری «نیوشا رحیمی» قرائت شد. در این برنامه همینطور گروه هنری موسیقی ارف خردسالان شاهین شهر هم به اجرای قطعاتی از موسیقی پرداختند و از هفتاد کودک این شهر که نقاشی های خویش را به مسابقه جهانی نقاشی صلح ارسال کرده بودند تقدیر و به شکل ویژه هم از «السا رضایی» برگزیده‌ی خردسال این مسابقه تجلیل شد. کودکان شاهین شهر در انتها این مراسم طومار صلح را با ثبت تصویر دستانشان به امضا رساندند و سپس بادکنک های سفید صلح در آسمان شاهین شهر به پرواز درآمدند.





منبع:

1403/07/06
11:33:34
5.0 / 5
240
تگهای خبر: آموزش , اسلام , اسلامی , امام
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۱
عطر حرم

atreharam.ir - حقوق مادی و معنوی سایت عطر حرم محفوظ است

عطر حرم

عطر و ادکلن و اسانس