نمایشگاه رسانه های ایران
شهریاری: بزودی فیلمی با مبحث وحدت ایجاد می شود
به گزارش عطر حرم، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی خبر داد: هم اکنون به دنبال سرمایه گذاری در یک فیلم نامه با مبحث وحدت و تقریب مذاهب هستیم که گرایش های لطیفی خواهد داشت، البته کار در این عرصه نیازمند سرمایه گذار است و به دنبال جذب سرمایه در حوزه های فرهنگی و هنری هستیم.
به گزارش عطر حرم به نقل از ایسنا، حجت الاسلام والمسلمین حمید شهریاری -دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و عضو حقیقی شورایعالی فضای مجازی- در بیست وچهارمین نمایشگاه مطبوعات با حضور در غرفه خبرگزاری ایسنا به سوالات خبرنگار ایسنا پاسخ داد.
در شروع این گفتگو، حجت الاسلام والمسلمین شهریاری در پاسخ به این سؤال که بعد از ۳۷ دوره برگزاری کنفرانس وحدت آیا مقرر است این کنفرانس از نظر کیفی و تنوع گرفتار تغییراتی شود؟، اظهار داشت: دو دوره قبلی کنفرانس های بین المللی وحدت اسلامی هم به اذعان مهمانان و هم اصحاب رسانه جزو بهترین کنفرانس های ادوار گذشته به حساب می آید و بهترین تفاوت آن هم در ابتدا کاهش مهمانان خارجی و در گام بعدی انتخاب افراد با کیفیت که دارای مناسب مهمی چون وزارت، مفتی، نائب مفتی یا معاون وزیر در کشور خودشان هستند، بود که هم سبب شده است کنفرانس وحدت پس از کرونا با رشد یا ارتقا قابل ملاحظه ای روبه رو شده و هم خیلی از مهمانان ابراز کنند که شخصیت های مهمی در این کنفرانس آمدند که تا پیش از این در این کنفرانس ها حضور نداشتند.
وی افزود: در همین آخرین کنفرانسی که برگزار شد از کشور عربستان، اردن و امارات میهمانانی حضور داشتند که نزدیک به ۱۰ سال هیچ کدام از آنها نماینده ای را در کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی نداشتند و این نشان داده است که کنفرانس وحدت به سمت پیشرفت حرکت کرده است. کسانی که در حوزه وحدت فعال می باشند در برگزاری موفق دو دوره گذشته از ما تشکر کردند. در دوران کرونا که مهمانان حضوری نداشتیم بیشتر افراد به جای صحبت حول مبحث وحدت بیشتر گلایه های خویش را مطرح می کردند. برخی گلایه های آنها به میهمانانی که در کنفرانس شرکت نمودند و کیفیت لازم را نداشتند، بود اما در دو سال قبل ما توانسته ایم یک نشان سازی از مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی داشته باشیم. خیلی از مفتی های کشورهای مختلف در همین آخرین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی اذعان داشتند که کنفرانس از نظر علمی و کیفی با رشد قابل ملاحظه ای روبه رو بوده است.
نیازمند همگرایی رسانه ای در حوزه وحدت هستیم
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در ادامه در پاسخ به این سؤال که مجمع تقریب تا چه اندازه به حوزه های هنری همچون فیلم، موسیقی، تئاتر، انیمیشن و... برای انتقال مفاهیم وحدت آفرین به سراسر جهان فکر کرده است، اظهار نمود: در دوره مدیریت جدید یک مرکز رسانه ای را بوجود آورده ایم تا خروجی های متناسب با فضای مجازی و فضاهای جدید نرم در حوزه فیلم سازی، گرافیک، انیمیشن و... فعال شود.
شهریاری خاطرنشان کرد: هم اکنون به دنبال سرمایه گذاری در یک فیلم نامه با مبحث وحدت و تقریب مذاهب هستیم که گرایش های لطیفی خواهد داشت و همین برنامه را ادامه خواهیم داد. البته کار در این عرصه نیازمند سرمایه گذار است و به دنبال جذب سرمایه در همین حوزه های فرهنگی و هنری هستیم که البته تلاشهای موفقی در این عرصه اتفاق افتاده است تا در مرکز رسانه بتوانیم محصولات متناسب با نیازهای روز جامعه خود و دنیا را داشته باشیم.
وی ادامه داد: البته تولید در این حوزه ها اتفاقی خوب است اما مشکلی که ما با آن روبه رو هستیم مبحث تولید نیست بلکه مبحث عرضه است. مشکل ما در حوزه عرضه محصولات فرهنگی و هنری است و یکی از جاهایی که می تواند در این راه به ما کمک نماید رسانه است. خیلی از رسانه های ما در همین حوزه وحدت به صورت متمرکز کار نمی کنند و همین مساله هم سبب شده همگرایی رسانه ای در این عرصه کمتر شکل بگیرد. ما باید با کمک اصحاب رسانه یک مجمع ملی عرضه رسانه ای داشته باشیم. بیشتر همت رسانه های ما در عرصه تولید است اما اینکه چگونه یک پیام به دست مخاطب می رسد خیلی مهم است و هم مجمع و هم رسانه ها باید در این عرصه تلاش نماییم.
مشکل فیلترینگ چگونه حل می شود؟
این عضو حقیقی شورایعالی فضای مجازی در قسمت پایانی این گفتگو در پاسخ به این سؤال که آیا اقدامی از جانب شورایعالی فضای مجازی برای آن چه که با عنوان مبحث فیلترینگ و افزایش قیمت اینترنت و کم فروشی هایی که اتفاق می افتد مقرر است انجام دهد، اظهار داشت: ما در حوزه مخابرات و ارتباطات گرفتار ضعف هایی هستیم، همچون اینکه ما فاقد شبکه ملی اطلاعات هستیم. اگر ما بتوانیم در بستر فیبر نوری پروژه عرضه خدمات به بخش خصوص را کلید بزنیم و بتوانیم فیبر نوری را به درب منازل برسانیم مشکل ما در مورد اینترنت حل خواهد شد. در طول سالهای گذشته علیرغم اینکه شخص بنده در جلسات بارها بر همین مبحث راه اندازی فیبر نوری تاکید کردم تا مشکل ارتباطات ما حل شود اما اتفاق خاصی نیفتاده است. ازاین رو سفارش ما به اپراتورهای همراه این بوده است که اپراتور فیبر را به کشور اضافه کنند تا مشکلات حل شود.
شهریاری ابراز کرد: مشکل دیگر ما در ارتباط با زیرساخت هاست. ما نیازمند توسعه مخابرات هستیم اما متاسفانه تا به امروز این امکان فراهم نشده است و این کار نیازمند سرمایه گذاری بخش خصوصی است. یکی از دلایلی که ما بارها در مورد مبحث زیرساخت ها به آن اعتراض کردیم اینست که اپراتورهای ما صد درصد خصوصی نیستند. اپراتورهای شبه دولتی یا دولتی در اپراتورها شراکت دارند و عملا اتفاقی که باید بیافتد یعنی اپراتور در دست بخش خصوصی باشد تا سیاست های یک اپراتور را به خوبی اجرا کند؛ محقق نشده است.
وی تصریح کرد: امروز یک اپراتور درحال سیاستگذاری است و دراین میان دولت هم دارد اپراتوری می کند یا به صورت شبه دولتی در اپراتورها حضور دارد. این نظام مخابراتی باید جمع شود. در همین برنامه خبرگان رهبری اعلام کردم که دولتی ها باید از بنگاه داری دست بکشند. اگر این اتفاق نه تنها در اپراتورها بلکه در صنعت خودرو، گاز، نفت و حتی بانک هم اتفاق بیافتد مشکلات حل خواهد شد. همانطور که امروز فوتبال در دنیا بعنوان یک صنعت در دست بخش خصوصی درحال درآمدزایی است ما همچنان در همین حوزه فوتبال درحال صرف هزینه های هنگفت دولتی هستیم. ازاین رو ما باید با واگذاری خیلی از بخش های دولتی به خود مردم و بخش خصوصی، سیاستگذاری ها را واگذار نماییم تا خیلی از مشکلات در حوزه های مختلف حل شود.
این عضو حقیقی شورایعالی فضای مجازی در پاسخ به این سؤال که با توجه به اینکه در حوزه زیرساخت ها با ضعف روبه رو بودیم آیا این مورد منجر به فیلترنیگ شده است؟، اظهار داشت: این کم کاری متوجه دولت قبل یا دولت های قبلی نیست، ما در حوزه اینترنت در تمام ادوار دولت های مختلف گرفتار ضعف بوده ایم و به جای اینکه بنگاه داری یا اپراتورداری را به بخش خصوصی واگذار نماییم آمده ایم بخش خصوصی یا شبه دولتی ها را در همین راستا شریک کرده ایم و همین مساله سبب شده شاهد حل شدن مشکلات در این عرصه نباشیم.
شهریاری در انتها تصریح کرد: هم اکنون همین مخابرات ما گرفتار مشکلات فراوانی است اما کار را به بخش خصوصی واگذار نمی کند چونکه چون درآمدزا است. در حالیکه اگر ما اپراتورها را به بخش خصوصی واگذار نماییم یا سهام همین اپراتورها را در بورس عرضه نماییم، مشکلات ما در حوزه ارتباطات حل خواهد شد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب