جایگاه عفت در سیره تربیتی حضرت زینب(س)

جایگاه عفت در سیره تربیتی حضرت زینب(س) به گزارش عطر حرم، یک کارشناس مسائل دینی اظهار داشت: از منظر قرآن و روایات، «عفت» بعنوان افضل عبادات انسان شناخته شده است و عامل رسیدن انسان به خیر می شود، حضرت زینب(س) هم عفت در نگاه، گفتار، پوشش، رفتار و کردار را به خوبی از مادر خود حضرت زهرا(س) آموخت و شاهد می باشیم عفت را در همه زوایا حتی در سخت ترین شرایط یعنی واقعه عاشورا و بعد از آن اسارت رعایت می کنند.


حجت الاسلام ابوالفضل احمدی -کارشناس مسائل دینی - در گفتگو با ایسنا در ادامه بیان سیره تربیتی حضرت زینب(س) ضمن اشاره به مبحث «عفت» اظهار نمود: یکی از نکاتی که از سیره زندگانی حضرت زینب(س) انسان می تواند برداشت و الگوی خودش قرار دهد مبحث عفت ایشان است. این بانو بعنوان یک بانوی عفیف شناخته می شدند که این خصوصیت را از سیره تربیتی مادرشان حضرت زهرا(س) آموخته بودند.
وی افزود: عفت بعنوان افضل عبادات انسان شناخته شده است، در روایتی داریم که انسانی که مطالبه خیر می کند و به دنبال خیر است بداند که عفت در راس و پایه همه خیرات است. این عفت که در روایات ما زیاد بیان شده تنها مختص مبحث حجاب نیست بلکه یک خصلت وجودی در انسان و از منظر قرآن هم بالاترین خصلت انسان به حساب می آید.
این کارشناس مسائل دینی تصریح کرد: عفت از جمع روایاتی که به دست ما رسیده است به پنج دسته یعنی عفت در نگاه، گفتار، پوشش و حجاب، کردار و رفتار انسان تقسیم می شود و تمامی این خصوصیت ها در سیره زندگانی حضرت زینب(س) متبلور است. البته این سیره تربیتی برگرفته از تربیت مادر ایشان حضرت زهرا(س) بود.
وی ادامه داد: عفت در گفتار در سیره تربیتی این بانو بزرگ به وضوح دیده می شود و می بینیم که ایشان در مواردی به اضطرار لب به سخن گشوده است، همانطور که مادر ایشان در تمام طول عمر خود یکبار به اضطرار در میان عموم مردم حاضر شد و آن هم برای ایراد خطبه و پشتیبانی از ولایت امام علی(ع) بود. حضرت زینب(س) هم یکبار در میان عموم قرار گرفت آن هم در حالت اسارت و بدون اختیار بود و به اضطرار ایراد سخن کردند که آن هم برای احقاق حق و نشان دادن راه هدایت به عموم مردم در مجلس یزید در شام بود.
حجت الاسلام احمدی ابراز کرد: عفت در پوشش مبحث دیگری است که باید رعایت کرد، در روایات داریم که عفت در پوشش حتی در زمان اسارت توسط حضرت زینب(س) رعایت می شد، حتی زمانی که پوشش صورت ایشان به غارت رفته بود آن حضرت آستین در مقابل صورت می گرفت.
وی اظهار نمود: عفت در کردار هم مهم می باشد. حضرت زینب(س) هم در این حوزه الگوی خوبی است، ایشان تحت هر شرایطی حق همسر یا حق دیگران را ضایع نکرد، این خصلت باید از سیره زندگانی اهل بیت(ع) آموخت و سر رشته زندگی خود قرار دهیم.

این کارشناس مسائل دینی در انتها اظهار داشت: عفت فقط مختص بانوان نیست. ما وقتی در مورد عفت زنان و پوشش آنها صحبت می نماییم در مقابل حتما آقایان هم باید عفت در گفتار، رفتار و کردار را داشته باشند. ازاین رو در این خصوص الگو گرفتن سیره اهل بیت(ع) خیلی مهم است چونکه باید از آنها در جهت چگونگی رعایت عفت در نگاه، گفتار، رفتار، کردار و پوشش را در ارتباط با خانواده آموخت.



1401/09/05
19:58:30
5.0 / 5
784
تگهای خبر: اسلام , امام , دین , عاشورا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۲
عطر حرم

atreharam.ir - حقوق مادی و معنوی سایت عطر حرم محفوظ است

عطر حرم

عطر و ادکلن و اسانس