از نهضت حسینی تا جامعه مهدوی: عدم تسلط شیطان ،
دو گروه متفاوت در برخورد با شیطان
به گزارش عطر حرم، یک کارشناس مسائل دینی اظهار داشت: شیطان با تمام راه کارهایی که برای تسلط بر انسان دارد، در کربلا به میدان می آید، اما قادر نیست که یاران باوفا و راستین امام حسین ضد السلام را منحرف کند. اما اصحاب سیدالشهداء ضد السلام، نه با پول و نه با وعده ی جایزه و مقام، نه به وسیله ترساندن از کشته شدن و نه با امان نامه، فریب نخوردند و دست از امام زمان شان برنداشتند.
حجت الاسلام تاتلاری - کارشناس مسائل دینی و مذهبی- در گفتگو با ایسنا در رابطه با اهمیت واقعه عاشورا و زمینه سازی آن برای ظهور اظهار داشت: از خصوصیت های بارز حماسه سازان نهضت عاشورا که میتوان گفت وجه تمایز آنان با لشکریان کوفه است، عدم تسلط شیطان بر قلب و دل آنها است. شیطان برای نفوذ بر قلوب و گمراه کردن انسان ها قسم خورده و از روز اول خلقت انسان تا به حال، برای رسیدن به این هدف از هیچ تلاش و کاری هم، دریغ نکرده است. «قالَ فبعزتکَ لاُغوینهم اجمعینَ» گفت (شیطان): به عزت و جلال تو قسم که همه ی خلق را گمراه خواهم کرد. اما این دشمن قسم خورده، نتوانست بر دل یاران امام حسین ضد السلام نفوذ کند و آنان را از طریق و هدفشان که راه خدا و حق بود، گمراه و منحرف سازد. اصحاب سیدالشهداء ضد السلام، نه با پول و نه با وعده ی جایزه و مقام، نه به وسیله ترساندن از کشته شدن و نه با امان نامه، فریب نخوردند و دست از امام زمان شان برنداشتند.
خدعه های شیطان در کربلا
حجت الاسلام تاتلاری بیان نمود: بامداد عاشورا زهیر میان دو لشکر قرار گرفت و طی سخنان کوفیان را به سمت حق و دوری از باطل دعوت می کرد. شمر با فریادش سخنان زهیر را قطع کرد و او را تهدید به مرگ کرد. «اسکت إن الله قاتلک و صاحبک عن ساعه» ساکت شو! خدا تو و مولایت حسین ضد السلام را تا ساعتی دیگر خواهد کشت. زهیر، نگاه معناداری به شمر کرد؛ عجب تو می خواهی دل من را خالی کنی و بلرزانی؟ و از مردن بترسانی؟ با این تهدید فریبم دهی که دست از عزیز فاطمه علیها السلام بردارم؟، «أفبالموت تخوفنی؟ فو الله للموت معه احب من الخلد معکم» به خدا قسم مرگ با امام حسین ضد السلام نزد من محبوب تر از جاودانگی با شما است.
امان نامه برای حضرت عباس ضد السلام!
ایشان در ادامه به بخشی از واقعه شب عاشورا اظهار داشت: امان نامه برای فرزندان ام البنین علیها السلام آوردند، بلکه از طریق سید الشهداء ضد السلام دست بکشند و با وعده پست و مقام و سرداری لشکر به سمت لشکر کوفه بروند، اما این خدعه و نیرنگ شیطان هم اثری نداشت. روز هشتم یا نهم محرم، شمر بن ذی الجوشن به سمت خیام اباعبدالله ضد السلام آمد و صدا زد «این بنوا اختی عبدالله و جعفر و العباس و عثمان» خواهرزادگانم عبدالله، جعفر، عباس و عثمان کجا هستند؟
این کارشناس مسائل مذهبی خاطرنشان کرد: امام حسین ضد السلام فرمود: با آن که شمر آدم فاسق و بدی است، اما جوابش را بدهید. حضرت اباالفضل ضد السلام و برادرانش به سمت او رفتند. وقتی امان نامه را نشان داد و از آنان دعوت به جدا شدن از سیدالشهداء ضد السلام کرد. قمربنی هاشم، حضرت عباس ضد السلام فرمود «تبت یداک و لعن ما جئت به من امانک یا عدوالله أتأمرونا ان نترک اخانا و سیدنا الحسین ضد السلام» دو دستت قطع باد و لعنت بر آن امانی که برای ما آورده ای، ای دشمن خدا، آیا به ما می گویی برادر و مولایمان حسین ضد السلام را رها نماییم. شیطان با تمام راه کارهایی که برای تسلط بر انسان دارد، در کربلا به میدان می آید، اما قادر نیست که یاران باوفا و راستین امام حسین ضد السلام را منحرف بگرداند.
شناخت دشمن وظیفه هر مسلمان
وی ادامه داد: یکی از وظایفی که بر عهده ی هر خودی وجود دارد و رمز پیروزی و موفقیت و پیشرفت در تمامی عرصه ها است، شناخت دشمن و حیله ها و راه های تسلط او است. انسانی که دوست و دشمن خود را تشخیص ندهد، صدمه پذیر و محکوم به شکست است.
این کارشناس مسائل مذهبی بیان نمود: جامعه ای که نداند چه خطراتی و از چه جانبی و در چه زمینه هایی آنها را تهدید می کند و مورد هجوم قرار می دهد به ورطه ی سقوط و نابودی کشیده می شود، بنابراین برای سعادتمندی و رستگاری فرد، جامعه و یک کشور و رسیدن به هدف موردنظر، باید دشمنان و خدعه های آنان را شناسایی کرد و مانع پیشروی و تسلط شان شد.
حجت الاسلام تاتلاری خاطرنشان کرد: نبی مکرم اسلام صلی الله ضد و آله و سلم می فرماید «انسان مؤمن همواره بین پنج دشمن و گرفتاری قرار دارد و با آنان دست و پنجه نرم می کند «مؤمن یحسده و منافق یبغضه و کافر یقاتله و نفس تنازعه و شیطان یضلّه».
1- مؤمنی که به او شک و حسد می ورزد،
2-منافق و انسان دورویی که کینه او را در دل دارد،
3-کافری که با وی در ستیز و جنگ است،
4-هوای نفس که با وی در نزاع است،
5-شیطان که درصدد گمراهی اوست.
قرآن اخطار می دهد: شیطان دشمن شماست
وی اظهار نمود: پس شیطان همواره دشمن ما هست و یک لحظه دست از کوشش برای گمراه کردن انسان ها برنمی دارد. ازاین رو قرآن، کتاب آسمانی هدایت، مکرر در مکرر نسبت به این دشمن و خطراتی که از طرف او، انسان را مورد تهدید قرار می دهد، تذکر و اخطار می دهد «إنّ الشیطان کان للانسان عدوّاً مبینا» همیشه شیطان دشمن آشکاری برای انسان بوده است. «و لا تتّبعوا خطواتِ الشیطان انهُ کم عدوٌ مبین» از وسوسه های شیطان پیروی نکنید، چونکه او نسبت به شما دشمنی آشکار است.
این کارشناس مسائل دینی اشاره کرد: نکته قابل توجه در این آیات اینست که قرآن کریم، از شیطان بعنوان دشمن آشکار و مشخص نام می برد. گاهی اوقات، انسان نسبت به عداوت و دشمنی کسی، شک و تردید دارد. گاهی دشمنی ابتدایی وجود نداشته است و دو نفر در طول دوران رفاقت و دوستی شان با یکدیگر در موردی اختلاف پیدا و نسبت به یکدیگر قهر و دشمنی می کنند، اما زمانی از ابتدا و آغاز دشمنی وجود دارد. شیطان هیچ وقت علاقه و دوستی نسبت به انسان نداشته است، بلکه از روز خلقت آدم، بنای عداوت را گذاشته است. «و إذ قلنا للملائکه اسجدوا لآدم فسجدوا الا ابلیس ابی و استکبر و کانَ من الکافرین» و زمانی که فرشتگان را فرمان دادیم که بر آدم سجده و خضوع کنند، همگی سجده کردند جز شیطان که سرباز زد و تکبر ورزید و از کافران شد.
حجت الاسلام تاتلاری تصریح کرد: عجیب اینست که گروهی با تمام این هشدارها به این دشمن قسم خورده، به دید یک دوست نگاه می کنند و با او رفاقتی تنگاتنگ دارند. «و من یکنِ الشیطانُ له قریناً فساء قرینا» و هرکه را شیطان یار و همدم است، بسیار یار و همدم بدی دارد. دوستی که جز خسارت و بدبختی حاصل دیگری برای انسان به دنبال ندارد که یا در این دنیا متوجه خسران خود می شود و یا در آخرت از اشتباه خویش آگاه می شود، که دیگر کاری برای جبران از دستش بر نمی آید.
وی افزود: قرآن کریم در سوره ابراهیم می فرماید «وعدکم وعدَ الحق و وعدتکم فاخلفتکم و ما کانَ لی علیکم من سلطانٍ الا ان دعوتکم فاستجبتم لی فلا تلومونی و لوموا انفسکم» و شیطان هنگامی که کار تمام می شود به پیروانش می گوید: خداوند به شما وعده حق داد و من به شما وعده باطل دادم و تخلف نمودم و بر شما تسلطی نداشتم (مجبورتان نکردم)، جز اینکه دعوت تان کردم و شما دعوت مرا پذیرفتید ازاین رو مرا سرزنش نکنید بلکه خویش را مورد سرزنش قرار دهید.
دو گروه متفاوت در برخورد با شیطان
این کارشناس مسائل مذهبی بیان نمود: کربلا صحنه دوستی و دشمنی با شیطان است. یک طرف، یاران اباعبدالله الحسین ضد السلام هستند که شیطان بر قلب و دل آنان تسلطی ندارد و طرف دیگر، لشکر کوفه ای که امام حسین ضد السلام می فرماید «لقد استحوذ علیکم الشیطان فانساکم ذکرالله العظیم» شیطان بر شما تسلط یافته و خدای بزرگ را از یاد شما برده است. قرآن کریم می فرماید: مردم از دو حال خارج نیستند:
1- گروهی شیطان بر قلب و دلشان نفوذ می کند: «هل اُنبئکم علی من تنزلُ الشیاطین» آیا به شما خبرند هم که شیاطین بر چه کسی نازل می شوند؟ و قلب و دل کوفیان جولانگاه شیطان شد و او هم با هر روشی، آن هم تا بالاترین حد پستی و لئامت از آنان استفاده و بهره برده است. کوفیان طوری فریب شیطان را خورده اند که گمان می کنند آنان بر حق هستند و سیدالشهداء ضد السلام و یارانش بر طریق باطل قرار دارند.
حجت الاسلام تاتلاری افزود: شب عاشورا امام حسین ضد السلام مشغول قرائت قرآن بود، عده ای از لشکریان کوفه هم برای بازرسی از اوضاع و احوال سپاه امام پشت خیام می آمدند. یکی از آنان صدای حضرت را که این آیه را می خواند شنید «و لا یحسبن الذین کفروا انما نُملی لهم خیرٌ لانفسهم إنما نُملی لهم لیزدادوا إثماً و لهم عذابٌ مهین* ما کان اللهُ لیذر المؤمنین علی ما انتم ضد حتی یمیزالخبیث من الطیب» آنان که کفر ورزیدند، گمان نبرند مهلتی که به آنان می دهیم به نفع آنها است، بلکه به آنان مهلت می دهیم تا بر گناهان خود بیفزایند و برای آنان عذابی ذلت بار است. خداوند، مؤمنان را با این وضعی که هستند، واگذار نخواهد کرد تا نیک و بد و پاک و ناپاک را از هم جدا سازد.
وی خاطرنشان کرد: عبدالله بن سمیر با شنیدن آیه فریاد زد: به خدا سوگند این افراد نیک، ما هستیم که خدا ما را از شما جدا کرده است. بریر جلو آمد و اظهار داشت: ای فاسق، خدا تو را در صف ناپاکان قرار داده است. عبدالله بن سمیر از روی استهزاء خنده ای کرد و دشنامی بر بریر داد و از آنجا دور شد. و یا عمر بن سعد، وقتی لشکر را برای مقابله با امام حسین ضد السلام آماده می سازد، به آنان مژده ی بهشت را می دهد: «یا خیل الله ارکبی و بالجنه ابشری» ای لشکر خدا! سوار شوید و به بهشت شادمان باشید!!! این شعار را برای جنگ با چه کسی به کار می برد؟ کسی که رسول خدا صلی الله ضد و آله و سلم او را آقای جوانان بهشت معرفی می کند.
2- گروهی قلب و دلشان محل نزول فرشتگان خداست: «إنّ الذین قالوا ربُّنا الله ثمّ استقاموا تتنزلُ علیهم الملائکه» به یقین کسانی که گفتند: پروردگار ما خداوند یگانه است سپس استقامت کردند، فرشتگان بر آنان نازل می شوند. یاران امام حسین ضد السلام این چنین هستند، کسانی که در راه خدا و امام زمان شان تحت هر شرایطی ایستادگی کردند و حتی از مرگ و کشته شدن در این راه هراسی به دل راه ندادند.
این کارشناس مسائل دینی ابراز کرد: در راه کربلا سیدالشهداء ضد السلام روی مرکب لحظه ای به خواب رفت و وقتی بیدار شد، فرمود: «قد رأیت هاتفاً یقول انتم تسرعون و المنایا تسرع بکم الی الجنه» در خواب هاتفی را دیدم که می اظهار داشت: شما می روید و مرگ، شما را به بهشت، تندتر حرکت می دهد. علی اکبر جلو آمد و عرض کرد: «یا ابه أفلسنا علی الحق؟» آیا ما بر حق نیستیم؟ حضرت فرمود: چرا پسرم، به خدا قسم ما در راه خدا و حق قدم برمی داریم. علی اکبر عرض کرد: «إذن لا نبالی بالموت» در این صورت باکی از مرگ نیست.
حجت الاسلام تاتلاری در انتها اظهار داشت: این جاست که دلیل شیرینی مرگ در ضائقه نوجوانی سیزده ساله مشخص می شود که چرا قاسم بن الحسین در پاسخ به عمویش که فرمود: «کیف الموت عندک؟» مرگ نزد تو چگونه است؟ عرض کرد: «یا عمّ احلی من العسل» ای عمو از عسل شیرین تر است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب