بقعه صفوی شاه شهیدان را کوبیدند و از نو ساختند
عطر حرم: بقعه صفوی «شاه شهیدان» به بهانه مرمت تخریب شد و ساختمانی دو طبقه به سبک و سیاق مرسوم امروزیِ تمام امام زاده ها و مساجد جای آنرا گرفت. تصاویر بجای مانده از بقعه قدیمی تایید می کند که هویت تاریخی این بنا کاملا از دست رفته است.
به گزارش عطر حرم به نقل از ایسنا، امامزاده «شاه شهیدان» در روستایی در استان گیلان واقع شده، نام این روستا هم برگرفته از نام این امامزاده است؛ جایی که محل دفن دو تن از امام زادگان به اسامی محمد و هادی است. روایت است در دوران صفوی روی مزار آنها بقعه ای ساخته شد که این روزها اثری از آن باقی نمانده است. حدود ۳۰ سال پیش به بهانه مرمت، این بقعه تاریخی را تخریب و بنایی دو طبقه با معماری معمولی همراه با ضریح و گلدسته را جایگزین کردند. این اتفاق در بناهای تاریخی ـ مذهبی بسیار تکرار شده است که آنها را بجای مرمت، به شیوه امروزی بازسازی و نوسازی کرده اند!
مرتضی صمدپور سال ۱۳۷۲ عکسی از بقعه «شاه شهیدان» با معماری صفوی گرفته که درست یک سال بعد، وقتی برای فیلمبرداری صحنه ای از یک فیلم سینمایی به این روستا بازگشته، شاهد تخریب دیوارهای این بقعه شده است.
این هنرمند به عنوان یکی از شاهدان تخریب بقعه صفوی «شاه شهیدان»، به ایسنا می گوید: سال ۱۳۷۳، یعنی یک سال پس از عکسی که از بقعه «شاه شهیدان» گرفتم، برای فیلمبرداری فیلم سینمایی «عصیان» به کارگردانی حمید خیرالدین باردیگر به این روستا رفتم، در یکی از روزهایی که مشغول کار بودیم، بولدوزری وارد تصویر شد و جلوی چشمانمان دیوارهای این بقعه را که نقوشی روی آن وجود داشت، تخریب کرد. اوقاف برای مرمت این امامزاده دست به کار شده بود، اما بجای مرمت، آنرا تخریب و سازه جدیدی جایگزین کرد.
بقعه شاه شهیدان ۱۳۷۲ قبل از تخریب/ عکس از مرتضی صمدپور
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب