دبیر شورالی عالی انقلاب فرهنگی پیشنهاد كرد:

شکایت از جشنواره کن در محاکم حقوقی بین المللی

شکایت از جشنواره کن در محاکم حقوقی بین المللی عطر حرم: دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در یادداشتی فیلم «عنکبوت مقدس» را که در جشنواره فیلم «کن» به نمایش درآمد، بازگو کننده خشونت نمادین و نگاه عنکبوتی جشنواره کن و روحیه تخریب کننده ضدایرانی و ضدایمانی تهیه کننده و عوامل سازنده دانست. او پیشنهاد کرد که وزارت خارجه مقابل این جشنواره در محاکم بین المللی اقامه دعوی کند.


به گزارش عطر حرم به نقل از ایسنا و به نقل از مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی در متن یادداشت دکتر سید سعیدرضا عاملی آمده است:
«هر ساله جشنواره های جهانی با سبک و سیاق خاص خود و با رویکرد های متفاوت در مناطق مختلف جهان انجام می شود. این جشنواره ها زمینه ای برای توجه بیشتر به آثار تولید شده برتر در سراسر جهان بشمار می رود. در جشنواره های جهانی فرصتی برای معرفی تولیدات سینمایی کشورهای مختلف در عرصه ی سینمایی فراهم می شود.
جشنواره «کن» فرانسه یکی از شناخته شده ترین جشنواره های بین المللی است که با نگاهی به بخش های مختلف و انتخاب های هرساله آن می توان به اهداف سوگیرانه آن پی برد. جشنواره ای با اغراض روشن سیاسی و دور از ارزش های انسانی که زمانی بخش فیلم های مستهجن داشت و از سال ۲۰۱۰ نخل دگرباشی که ترویج همجنس گرایی، دو جنس گرایی و... است را به بخش های رسمی خود اضافه کرد.
بخش رسمی این جشنواره شامل فیلم های بلند و کوتاه و «نوعی نگاه» تا حالا ۲۴ جایزه به سینماگران ایرانی اعطا کرده است. این جوایز اکثرا به فیلم های ایرانیان ساکن در خارج از کشور اختصاص داشته ولی به ملت و جمهوری اسلامی ایران نسبت داده شده است. در جشنواره ۲۰۲۲ در ادامه روش های تخریب کننده گذشته، این جشنواره توهین آشکار دیگری به فرهنگ و ارزش های مردم ایران اسلامی را دنبال کرد.
فیلم «عنکبوت مقدس» داستان فریبکارانه قاتل سریالی است که با عصبیت کورکورانه جاهلی نسبت به قتل زنان اقدام می کند و آنرا نماد تقدس گرایی و دین داری نموده است. این فیلم که با گروهی از مهاجرین ایرانی در کشور اردن تولید شده، نه فقط مجوزی از نهادهای مسئول در ایران نداشته بلکه نشان دهنده برنامه ریزی دقیق دشمن برای نمادسازی نسبت به «انسان مذهبی» و تخریب مفهوم «تدین و ایمان» است. در حقیقت کشور سازنده، فرانسه و سفارش شده آن جشنواره کن بشمار می رود. نسبت ناروا به مردم متدین و مسلمان و تعمیم عصبیت یک فرد به ظاهر متدین به عموم جامعه مومنان، نوعی تخریب نسبت به جامعه بزرگ و ملت شریف ایران است.
نگاهی به وضعیت غرب و به ویژه کشور فرانسه نشان می دهد، آنچه در این فیلم به تصویر کشیده شده بیش از آن که مسأله جامعه ایرانی باشد، بازنمایی انعکاسی جامعه فرانسه است، نه جامعه مومنان و دین داران خانواده گرا و اهل ایثار و از خودگذشتگی، که صاحب سابقه هزاره ای تمدن صلح و آرامش است. در جامعه فرانسه، زنان فرانسوی بارها در اعتراض به خشونت مقابل زنان به خیابان ها آمده اند و منابع آماری نشان می دهد، سالیانه ۲۲۰هزار زن فرانسوی قربانی خشونت می شوند و ۹۴ هزار نفر نیز مورد خشونت جنسی قرار می گیرند. در سال ۲۰۲۱ تعداد ۱۰۲ زن به دست شریک زندگی خود کشته شده است. خوب بود جایزه «کن» به بازنمایی خشونت مقابل زنان در فرانسه می پرداخت و به صورتی جلوی این فاجعه اجتماعی را می گرفت.
به نظر می رسد تهیه کننده و کارگردان فیلم و تشویق کننده و جایزه دهنده، بیش از تخریب متن، به دنبال تخریب زمینه بوده اند و سرزمین مقدس امام رضا «علیه السلام» و امام المسلمین را که سالیانه میلیونها مسلمان از سراسر ایران و جهان اسلام برای تجدید عهد و بهره گیری از معنویت و هدایت الهی به زیارت آن امام رئوف می روند، هدف عنکبوتی، تاریک فکران قرار گرفته است. این در حالیست که زیارت امام رضا «علیه السلام»، محملی برای آرامش و آغازها و انجام های معنوی شاکرانه و از همه زیباتر خلق اندیشه ورزی های عارفانه و عمق بخشنده به ایمان و تقوای الهی است.
در اندیشه قرآنی اسلام، وجه مشترک همه کفار عصبیت است؛ آنها که بصورت کورکورانه از گذشتگان تقلید می کنند و اهل تدبیر و عقلانیت نیستند و گرفتار خشونت و کشتارهای جمعی و زیرپا گذاشتن حقوق و خصوصاً حق زندگی دیگران می شوند. اما در واقعیت، اندیشه و جامعه اسلامی، مظهر عقلانیت و رفتار اخلاقی با رعایت کرامت انسانی و احترام به حقوق همه انسان هاست. از منظر دین، قتل یک انسان بزرگترین معصیت الهی است که مستوجب بالاترین حکم کیفری است. در این فضا، دین را با عصبیت پیوند زدن، یک بازی شیطانی بیش نیست.
در جمهوری اسلامی ایران نیز همین رویکرد توجه به ارزش های انسانی و به ویژه بانوان سرلوحه سیاست ها و برنامه ریزی های ملی است و در مقابل مهاجمین به این ارزش ها، مقابله و مواجهه محکوم کننده انجام شده و همیشه تامین امنیت و سلامت زنان و دختران این سرزمین را دنبال کرده است. همانطور که در ماجرای قاتل سریالی که بیشتر گرفتار جنون داعشی بود تا فرهنگ اسلامی سازگارانه، دستگاه های امنیتی و قوه قضائیه به درستی ورود پیدا کرده و بعد از بررسی دقیق پرونده، نسبت به حکم شرعی اعدام قاتل اقدام شده است.

بر این اساس سه نکته مورد تاکید قرار می گیرد:
۱. هجوم غرب و بطور خاص فرانسه به ارزش های اسلامی و انسانی، سابقه دیرینه ای دارد که نمونه آن بی حجابی الزامی نسبت به خانم های مسلمان است. این بی احترامی و حرمت شکنی نسبت به ارزش های اسلامی در دوره ظهور انقلاب آزادی بخش اسلامی در ایران به بالاترین حد خود رسیده است. تهاجمی برنامه ریزی شده، مهندسی شده و هدفمند که هدفی جز تخریب بنیان های اساسی جامعه مانند دین و خانواده را ندارد و هر روز در عرصه متفاوتی به معرض نمایش گذاشته می شود. این تلاش ها برای خاموشی نور الهی یقیناً سرانجام نیکی برای دشمنان نخواهد داشت و گسترش معنویت، ظهور اسلام گرایی در جهان و به ویژه در اروپا و فرانسه و افول تفکر جدایی دین از عرصه های مهم زندگی را بدنبال خواهد داشت. بدیهی از منظر دین مبین اسلام، خیرخواهی برای همگان و دعا برای سلامت و تعالی همه جامعه بشری، یک خصلت دینی و نشان از عمق دینداری است.
۲. شایسته است وزارت امور خارجه با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نهادهای حقوقی کشور دعوای حقوقی مقابل جشنواره کن را به استناد تشویق بازنمائی دروغ، ترویج خشونت و تخریب حقوق عامه مردم شریف و متدین ایران اسلامی در محاکم حقوقی بین المللی دنبال کنند و ایجاد رویه های حقوقی مقابله با تخریب اسلام و مسلمانان را دردستور کار با همکاری کشورهای اسلامی قرار دهند.
۳. از جامعه فاخر هنری ایران انتظار می رود با نگاهی متفاوت، ارزش های جامعه اسلامی ایران همچون خانواده گرایی، ظلم ستیری، عدالت گرایی، احترام به دیگران، از خودگذشتگی و ایثار و عشق و مهربانی به آستان امام رئوف حضرت رضا مقابل السلام که جزئی از هویت و سیره و منش دائمی ایشان است را در آثار هنری، فیلم های اندیشه برانگیز کوتاه و بلند و در روایت های داستانی جذاب بازنمایی کند و نماد شخصیتی نسل جوان امروز ما، سردار سلیمانی عزیز را در پیوند با ولایت و امامت محور نمادسازی های ملی و جهانی قرار دهد.
به طور حتم «عنکبوت مقدس» بازگو کننده خشونت نمادین و نگاه عنکبوتی و صهیونیستی جشنواره کن و روحیه تخریب کننده ضدایرانی و ضدایمانی تهیه کننده و عوامل سازنده است که امیدواریم مردم فرانسه و سایر ملت های اروپائی و البته جوامع اسلامی نسبت به سیاست تشویق تخریب مسلمانان و عدم رعایت حقوق زندگی شرافتمندانه دیگران اعتراض عمومی کرده و پویش ضد نژادپرستی نسبت به جشنواره کن را دنبال کنند تا شاهد آرامش محترمانه در فضای رسانه ای باشیم.»
انتای پیام




منبع:

1401/03/13
17:53:40
5.0 / 5
713
تگهای خبر: اسلام , اسلامی , امام , جامعه اسلامی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵
عطر حرم

atreharam.ir - حقوق مادی و معنوی سایت عطر حرم محفوظ است

عطر حرم

عطر و ادکلن و اسانس