به همت مؤسسه بوستان كتاب؛
کتاب جهان بینی و دین مداری منتشر گردید
به گزارش عطر حرم کتاب «جهان بینی و دین مداری» اثر محمدباقر شریعتی سبزواری به همت مؤسسه بوستان کتاب در ۱۷۶ صفحه منتشر گردید.
به گزارش عطر حرم به نقل از ایسنا، مذهب خواهی و دین مداری از گذشته های تاریخ در جوامع بشری مطرح بوده و الان هم مورد نظر و توجه است و این مجموعه که لزوم جهان بینی صحیح و ایدئولوژی کامل را برای نسل بالنده و فرهیختگان روشن می سازد، بحثی بسیار حیاتی، سودمند و سرنوشت ساز است و برای نسل تحصیل کرده بایسته و شایسته است که آنرا به دقت مورد مطالعه و بازبینی و بازکاوی علمی، تاریخ و کلامی قرار دهند.
نویسنده در مقدمه این اثر آورده است: در این مبحث کلامی و فلسفی، از آثار بی بدیل شهید مطهری و علامه طباطبائی هم بهره برده ام و از تجربیات جندین ساله شخصی در زندان شاه طی مناظرات با کمونیست ها و در خارج از کشور با اشخاصی بهره برده ام، البته منابع بسیاری در تدوین این درس ها به کار گرفته شده است.
این کتاب در دنیای کنونی و با عنایت به تهاجم فرهنگ های اعتقادی و سیل شبهات جاری در فضاهای مجازی که همواره کولاک کرده و می کند، بدون تردید یک حرکت مبارک و فرخنده است و میتوان برای تمام جوانان و متفکران آزاداندیش و فرهیخته راهگشا باشد.
این مجموعه در چارچوب استدلال های علمی، کلامی و خردپذیر، لزوم مذهب حق را نشان داده است و در کوتاه ترین راه برای مقصد عرضه می دهد.
در این نوشته از آیات قرآن به دو شکل استفاده شده است: یکی، چونان راهنمای فکری و مسلمات عقلی؛ دوم، به صورت متون اسلامی و شاهدی زنده برای تثبیت مذهب حق و کامل، مطابق عقل و علم، تمدن و فرهنگ زمان.
ساختار اثر
این اثر در چهار فصل تهیه و تدوین شده است: فصل اول که با عنوان «جهان بینی» تنظیم شده، بعد از بیان تعریفی از ایدئولوژی و همینطور علم، به جهان بینی فلسفی، مذهبی و عرفانی می پردازد.
«سنجبه هایی برای انتخاب مکتب و ایدئولوژی» عنوان دومین فصل از این کتاب است که در ابتدای این فصل به روش تحلیل و انتخاب مکتب پرداخته شده و در ادامه هم اصول کلی مکتب ها و اصول فلسفه الهی تبیین می گردد و سپس، نقاط مشترک و تفاوت مکتب الهی و مادی تشریح شده است. از دیگر مباحث مطرح شده در این فصل میتوان به اصالت تجربه(پوزیتیویسم)، منطق تعقلی و منطق تجربی، علل و عوامل پیدایش مذهب از نظر مادیون اشاره نمود.
فصل سوم که با عنوان «آیا دین از خرافات جامعه است؟» تدوین شده، بعد از بیان مطالبی در مورد روان شناسی و مذهب و همینطور جامعه شناسی و مذهب، به اصالت و دوام مذهب پرداخته شده و در ادامه، به لزوم خداپرستی و انتخاب مذهب حق اشاره گردیده و سپس به رابطه دین و اخلاق تبیین می شود.
در چهارمین و آخرین فصل از این اثر که با عنوان «جهان بینی اسلامی و وجوه ارجحیت» تألیف شده، مطالبی تحت عناوین شناخت عرفانی، نقش غرایز، انسان شناسی، عوامل هدایت و ضلالت و... مطرح گردیده و در ادامه هم مؤلفه های اصلی جهان بینی توحیدی تشریح شده و همینطور شرایط امام و خلیفه در اسلام و مشخصات اسلام راستین مورد بررسی قرار گرفته است.
برشی از اثر
* شرایط امام و خلیفه در اسلام
۱. آگاه ترین و در تمام علوم و دانش ها و عالم ترین آنها به مبانی مکتب از نظر اصول و فروع دین باشد.
۲. مؤمن ترین و با تقواترین افراد ملت باشد، چونکه ایمان به محتوای یک مکتب هر چه زیادتر باشد، طبعاً شور و سوز بیشتر و در تصمیم سازی قاطع تر می گردد.
۳. اخلاق و رفتار، گفتار و سکوت، قیام و قعودش، اخم و لبخند، غضب و شادمانی اش، تجسم بخش عینی و علمی مکتب و اخلاق رسول الله(ص) باشد و طبعاً از نظر شجاعت، قدرت، تدبیر، تصمیم، حکمت، سیاست و کشورداری هم، برای همه افراد زمان خود باید برتری داشته باشد و در یک کلام از خطا و گناه معصوم باشد. چنین امام گفتار، کردار، سکوت و فریادش، حجت و به منزله بیان متن مکتب می باشد. معرفت و ارتباط همه جانبه آمیخته با محبت امام معصوم، واجب شرعی است و این رابطه تا آن جا کارساز است که در عالم آخرت هم مجسم می شود.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب