در برنامه كارگاه ترجمه رادیو قرآن؛

آیات سوره مباركه الحاقه بررسی تفسیری، ادبی و لغوی می شود

آیات سوره مباركه الحاقه بررسی تفسیری، ادبی و لغوی می شود برنامه ˮکارگاه ترجمهˮ رادیو قرآن به بررسی تفسیری، ادبی و لغوی و مقایسه ترجمه آیات ۶ و ۷ سوره مبارکه الحاقه می پردازد.



به گزارش عطر حرم به نقل از مهر، برنامه "کارگاه ترجمه" با هدف بررسی تفسیری، ادبی و لغوی و مقایسه ترجمه آیات قرآن کریم که از رادیو قرآن پخش می شود در برنامه روز شنبه ۲۰ دیماه ترجمه آیه ۶ سوره مبارکه الحاقه پرداخت.
آیه ششم سوره الحاقه، بیان نوع دیگری از عذاب الهی برای قومی است که قیامت و روز معاد را تکذیب کرده و به آن باور نداشته است: وَأَمَّا عَادٌ فَأُهْلِکُوا بِرِیحٍ صَرْصَرٍ عَاتِیَه
محل اختلاف اصلی در ترجمه ی این آیه، معنای دو واژه "صَرصَر" و " عاتِیَه" است و این که این عذاب چه کیفیتی داشته است؛ تندبودن، سرکش بودن، سرد بودن، پر سر و صدا بودن و مانند آن همچون ترجمه هایی است که برای این دو نوع عذاب بیان شده است
کارشناسان کارگاه ترجمه می کوشند با دقت در این نکات به ترجمه ای دقیق دست یافته و آنرا به مخاطب برنامه انتقال دهند.
در برنامه روز یکشنبه ۲۱ دیماه هم به ترجمه و تفسیر آیه ۷ سوره مبارکه الحاقه پرداخته می شود.
آیه هفتم سوره الحاقه، آیه ای طولانی، تصویری، همراه با کارکردی خوف انگیز برای تبیین شکل عذاب قوم عاد است. شاید در هیچ جای قرآن چنین تصویری از عذاب قوم عاد بیان نشده است: سَخَّرَهَا عَلَیْهِمْ سَبْعَ لَیَالٍ وَثَمَانِیَةَ أَیَّامٍ حُسُومًا فَتَرَی الْقَوْمَ فِیهَا صَرْعَی کَأَنَّهُمْ أَعْجَازُ نَخْلٍ خَاوِیَه
کارشناسان برنامه کارگاه ترجمه می کوشند با پاسخ به این پرسش ها به ترجمه ای دقیق از آیه دست یابند و آنرا به مخاطب برنامه پیشنهاد کنند.
استفاده از حرف اضافه " عَلی" پس از مصدر " تَسخیر" به چه معناست و آیا تنها بر تسخیر بادها برای عذاب قوم اشاره دارد؟ یا بر تسلط بادها و عذابِ بر قوم هم نشانگر است؟
معنای دقیق واژه " حُسُوم" چیست؟ آیا بر قطعیت و غیرقابل تغییر بودن دلالت دارد یا از این ماده ولی به معنای پیاپی بودن است؟
مخاطب کلمه " تَرَی" در آیه، آیا تمامی مخاطبان قرآن است یا تنها بر پیامبر دلالت دارد؟ واژه " صَرْعَی " به چه معناست؟ آیا با عنایت به معنای لغوی و تشبیه پس از آنان، به حالت زمین افتادن قوم عاد اشاره می کند؟ یا مقصودِ آن، حیرانی و گیجی قوم در هنگام نزول عذاب است؟
تشبیه قوم به نخل های توخالی چه مفهومی را دنبال می کند؟ آیا به قدِ بلندِ قومِ عاد و در عین حال ناتوانی آنان در مقابل عذاب دلالت دارد یا به خانه ها و بلندای آنان اشاره می کند؟
کارشناسان این برنامه حجت الاسلام محمد شیخ الاسلامی، دکتر عرفان اسلامی، دکتر طاهره سادات و حجت الاسلام و المسلمین سید علی کشفی هستند.
گفتنی است، این برنامه کاری از گروه علوم قرآنی رادیو قرآن است که به تهیه کنندگی مونا توسلی، گویندگی حسین محمدرضایی ساعت ۲۱ از رادیو قرآن پخش می شود.


منبع:

1399/10/21
14:07:02
0.0 / 5
1211
تگهای خبر: اسلام , اسلامی , پیامبر , دكتر
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۳
عطر حرم

atreharam.ir - حقوق مادی و معنوی سایت عطر حرم محفوظ است

عطر حرم

عطر و ادکلن و اسانس