مدیر اجرایی مجمع عالی حكمت اسلامی:
هنوز نتوانسته ایم فلسفه را از حالت انتزاعی به كاربردی مبدل نماییم
قم مدیر اجرایی مجمع عالی حكمت اسلامی ضمن اشاره به مولفه های تمدن سازی در جوامع اظهار نمود: هیچ جامعه ای بدون توجه به قدرت اندیشه و تفكر نمی تواند به هیج كدام از فاكتور های تمدن برسد.
محمد باقر خراسانی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا قم بیان نمود: در جهان مدرن که پس از وقوع جنگ های جهانی شکل گرفته و کشورها به سمت توسعه در حرکت هستند، برای تحقق پیشرفت لاجرم باید از قوای اندیشه بهره برد.
ایشان در ادامه ضمن اشاره به مولفه های مدرنیته در جوامع اظهار نمود: هیچ جامعه ای بدون توجه به قدرت اندیشه و تفکر نمی تواند به هیج کدام از فاکتور های تمدنی برسد و لزوما برای ورود به عرصه تمدن سازی و جهان توسعه یافتگی و رقابت در فضای توسعه یافتگی باید به اندیشه توجه کرد و در این راه کشور هایی موفق خواهند شد که به مبانی علمی خود شان توجه لازم را داشته باشند.
مدیر اجرایی مجمع عالی حکمت اسلامی اظهار داشت: سرعت تکامل کشورها در راه پیشرفت، در گرو داشتن الگوهای مناسب تفکر است که در دنیای امروز بحث فلسفه یک فضای جدید را به خود مختص کرده است.
خراسانی بیان نمود: روز جهانی که چند روز پیش بود فلسفه این فضا رو به وجود آورده است که بیشتر از قبل بیاندشیم و برای تحقق آرمان های خود برپایه یک اندیشه منضبط و مثبت بتوانیم فعالیت و برنامه ریزی داشته باشیم.
ایشان در ادامه اضافه کرد: یک نکته حائز اهمیت در فضای فکری و فلسفی این است که آن اندیشه ای ماندگار خواهد بود که بر یک زیر بنای محکمی استوار باشد و در دنیای سیاسی و اجتماعی امروز اگر مقرر است که یک فضای جدیدی شکل بگیرد حتما باید بر یک مبنای مستحکم و قابل اعتماد باشد و فلسفه اسلامی چون مبتنی بر ولی و معارف الهی است این ظرفیت را دارد و باید متفکران اسلامی، زیربنای این تمدن و نظام سیاسی جدید طراح و تبیین کنند.
تلنگر ها به سادگی فرو نریزد
خراسانی ضمن اشاره به حکمت متعالی اسلامی، اظهار داشت: حکمت اسلامی چون مبتنی بر وحی و تفکر است این ظرفیت را دارد تا بتواند زیر بنای توسعه های مستحکم واقع شود.
وی با اشاره به اینکه به کارآمد سازی فلسفه اسلامی کمتر توجه شده است، خاطرنشان کرد: این کم توجهی ها مانع از غفلت نسبت به ظرفیت این فلسفه متعالی نمی گردد.
مدیر اجرایی مجمع عالی حکمت اسلامی، اظهار داشت: به دنبال دو سه قرن اخیر در فضای اندیشه غرب در تمام موضوعات همچون حقوق بشر و زندگی انسان، با یک فراز و فرود زیادی مواجه هستم که نداشتن یک زیر بنای محکم دلیل این حجم از فراز و فرود هاست.
پژوهشگر فلسفه دین در ادامه اظهار نمود: اگر جریان فلسفه اسلامی را از افرادی همچون کندی و فارابی تا به امروز در نظر بگیریم، نه تنها با زوال، انزوا و فرود همراه نبوده، بلکه در هر مقطع و مرحله، کامل کننده دوران قبل است و در این حوزه همواره شاهد صعود به مراتب بالاتر هستیم و دلیل این تکامل یافتگی همان ابتنای فلسفه اسلامی بر معارف الهی بودن است.
وی در بیان قدرت اندیشه اسلامی، خاطرنشان کرد: دلیل راهبردی بودن فلسفه اسلامی این است که از یک اندیشه الهی و دینی نشات گرفته و پشتوانه محکمی به نام وحی و تعالیم خاندان دارد.
مدیر اجرایی مجمع عالی حکمت اسلامی همینطور بیان نمود: در روز جهانی فلسفه فرصت مناسبی است برای فیلسوفان که حکمت ایرانی اسلامی را به خوبی معرفی کنند.
ایشان در ادامه اظهار داشت: آن فلسفه ای ماندگار است که الهی باشد و بر مبنی نظریه بعضی از فیلسوفان، تفکر ایرانی نگهبان و حافظ میراثی است که فراتر از یک نگرش محدود است چون که و همینطور حکمتی زوال ناپذیر است.
خراسانی با اشاره به اینکه در دنیای فعلی که دیگر جایی برای خشونت نیست، اظهار داشت: امروزه مبنای سیاست گذاری جوامع، تعاملات فکری است و فضای سیاسی و اجتماعی باید بر اساس اندیشه باشد.
مدیر اجرایی مجمع عالی حکمت اسلامی در انتها اظهار داشت: متاسفانه نتوانسته ایم فلسفه اسلامی را از حالت انتزاعی به کاربردی تبدیل نماییم که در این راستا مسئولیت حکما سنگین تر است و باید برای پیشگیری از افراط گرایی در هر ابعادی حتما باید جنبه علوم عقلی را گسترش یابد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب