چگونه از كشوری كه ملك امام زمان(عج) می نامیم محافظت می كنیم؟

چگونه از كشوری كه ملك امام زمان(عج) می نامیم محافظت می كنیم؟ به گزارش عطر حرم قم استاد حوزه بر ضرورت رعایت همه جوانب منتظر بودن همچون محیط زیست تاكید نمود.


حجت الاسلام والمسلمین مهدی طباطبایی در گفتگو با ایسنا اظهار داشت: امروز زادروز فرخنده امام عصر سلام الله ضد است و اگر كرونا نبود، در همه جا، مراسم هایی برپا میشد و به شادی می پرداختیم.
وی اضافه كرد: در جای جای قرآن، دعوت شده ایم به تفكر، تعقل، ریزبینی و بصیرت. اما این ریزبینی را در مورد رابطه ی سه گانه ی زمین، مردم و حجت خدا، چقدر بكار بسته ایم؟
استاد حوزه بیان نمود: شاید به این نكته توجه نكرده ایم كه اگر ما زمین را امانتی میدانیم كه باید به دست حجت خدا برسد، و میراث دار زمین هموست، فارغ از همه بحث های دیگر، ما یعنی افراد جامعه اسلامی، و مسؤلان و سیاست گزاران، چقدر در حفظ این میراث دقت كرده ایم و بر آبادانی آن اهتمام ورزیده ایم؟
وی با ذكر آیه شریفه "انشاكم من الارض واستعمركم فیها"، خاطرنشان كرد: درخواست آباد كردن زمین، امری تكوینی است، نه تشریعی. مخاطب كل بنی آدم هستند نه دین داران؛ چه، در آیه تلویحا دلیل آبادانی را قبلش ذكر میكند كه نشات انسانها از زمین است و زندگی و رشد و شكوفایی آنها، بر وجود آبادانی زمین محقق می شود.
مدیر پژوهشكده فقه اجتماعی بیان نمود: پس به هر دلیل، چه اعتقادی، چه عقلی، ما ملزم به حفظ زمین و پیشگیری از تخریب آن و كوشش برای آباد كردن هستیم.
وی اظهار داشت: چند نمونه را ذكر میكنم تا ببینیم نه در سطح فردی و نه اجتماعی، توجه جدی به این نداشته ایم كه مراقبت لحظه به لحظه داشته باشیم تا صدمه ای هر چند جزئی به طبیعت و زمین و به صورت كلی میراث حضرت حجت و امانتی كه دست ما هست، وارد نیاید.
وی اظهاركرد: باید ببینیم زمین و كشوری را كه می گوییم برای امام زمان(عج) است، به چه روزی انداخته ایم و با چه رویی می خواهیم به دست حضرتش برسانیم؟مضر ترین پسماند برای طبیعت، ته سیگار است. چند بار خم شده ایم تا از روی زمین برداریم، بگذریم كه طرف حتی در راه جمكران، سیگار می كشد و خیلی راحت، روی زمین پرت می كند.
وی اظهار داشت: نباید صرفا همه چیز را از دولت و شهرداری متوقع باشیم. آیا ما هم وظیفه ای نداریم كه لااقل در منزل، پسماند را به حداقل برسانیم؟ و آنرا در محل تفكیك نماییم. چند بار همت كرده ایم تا پلاستیك های داخل طبیعت را جمع آوری كنیم؟ چقدر تلاش كرده ایم مواد پلاستیكی را از دایره ی پسماندمات، حذف كنیم؟ چند بار برای خرید، كیسه های پارچه ای برده ایم؟
استاد سطح خارج حوزه بیان نمود: واقعا در مصرف آب، اسراف نمی كنیم؟ حتی در غسل و وضو؟ كشور ما جزء اولین كشورها در اسراف و دور ریز مواد غذایی است.. مایه ی شرم ساری نیست؟
هیچ توجه داشته ایم به حیوان آزاری های كوچك و بزرگی كه میكنیم، یا در اطرافمان اتفاق می افتد ولی نسبت به آن بی تفاوتیم. چند بار بدون دلیل، مورچه ها را كشته ایم؟ یا چقدر دیده ایم با دستگاه برقی، پشه ها را میتركانند و فقط صدایش را شنیده، بی تفاوت عبور كرده ایم.
وی اظهار داشت: فراموش نكنیم كه علی فرمود تلاش كنید و بمن بنگرید و ما هم قرار بوده به علی اقتدا نماییم، كه فرمود، اگر اطباق هفتگانه دنیا را بمن بدهند، حاضر نیستم پوست جویی را از دهان مورچه ای برگیرم. از بس خوانده ایم و شنیده ایم، برایمان عادی شده است. در شمال و جنوب كشور، پرندگان مهاجر را شكار میكنند، در حد چند میلیونی، ما میخریم و می خوریم و لذت میبریم.
استادحوزه یادآورشد: مرغداری های گوشتی و تخمی و كشتارگاه ها، با قساوت تمام، در سخت ترین وضع حیوان آزاری، تخم مرغ و مرغ تولید می كنند، ما می خوریم، لذت میبریم، و بی تفاوت از آن؛ متاسفانه ما از سگ كشی مخفیانه آگاه نیستیم و نه آگاهی داریم و حتی اگر داشته باشیم، خم به ابرو نمی آوریم.
وی با انتقاد صریح از صدور برخی پروانه های شكار تفریحی بیان نمود: در خوزستانی كه بخاطر خشك كردن هور و ندادن حق آبه ها و راه اندازی غیر اصولی سدها، و عوامل خارج مرز، شاهد ریزگردهایی هستیم كه قبلا نبوده است. امروزه اما برای مقابله با آنها، دست به شكل دیگری از طبیعت كشی و مرگ پاشی می زنند چونكه مالچ پاشی نفنی صورت می گیرد كه بدترین صدمه را به زیست بوم آنجا وارد می كند، ما در مقابله با آن چه كرده ایم؟
وی اظهار داشت: آیا هیچ وظیفه ای نداریم در قبال مملكت امام زمانمان (عج)، زمین ملك عده ای خاص از مسؤلان، در هر دولتی نیست كه هر گونه خواستند تصمیم بگیرند و بعنوان توسعه و عمران، هر بلایی خواستند بر سر طبیعت، كوه ها، تالابها و جنگل ها وارد بیاورند؟ امروزه، در كشور امام زمان، نوبت رسیده به پرورش كروكودیل، تا آنرا با سخت ترین وضع بكشند، و پوستش را جهت استفاده در مد لباس و كیف و كفش و... برخی فوق لاكچری ها، استفاده كنند و ما هم در ترویج دنیا گرایی و حیوان آزاری سهیم باشیم. به چه علتی؟ درآمد و تولید و اشتغال زایی، آن هم با هر وسیله ای.... ؟!
وی اظهاركرد: چوب جنگلهای هیركانی و زاگرس و... قاچاق یا رسمی برداشت می شود و اگر این چنین ادامه پیدا كند، تا چند دهه دیگر جنگلی در كشور امام زمان(عج) باقی نخواهد بود. ما ولی....؟! تالاب انزلی، هور، گاوخونی، و... را فقط سری بزنیم و ببینیم چه بوده و چه شده؟ مدتی قبل، مردم خوزستان، برای مرگ هزاران نخل، مجلس عزا گرفتند، آیا كسی از دردهای آنها چیزی می داند؟
نویسنده و پژوهشگر فقه محیط زیست بیان نمود: هوا، این هوای نا سالم، به دست چه كسانی در كلان شهر ها پدید آمده؟ مگر هر یك از ما در تولید هوای ناسالم مسئول نیستیم؟ چند بار با خودمان گفتیم كه كشور امام زمان باید هوای آن پاك باشد، امروز تا محل كار پیاده روی میكنم.... چقدر مراقب و ریزبین هستیم در حفظ مملكت امام زمان، تا خدشه ای به آن وارد نیاید؟



1399/01/23
20:38:00
5.0 / 5
3622
تگهای خبر: اسلام , اسلامی , امام , جامعه اسلامی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۳
عطر حرم

atreharam.ir - حقوق مادی و معنوی سایت عطر حرم محفوظ است

عطر حرم

عطر و ادکلن و اسانس