این ۱۰ روز جشن برای مردم است
عطر حرم: به گزارش عطر حرم، مشاور وزیر و رئیس ستاد بزرگداشت دهه کرامت کشور اظهار داشت: در این سال ها، هم تنوع و هم کمیت برنامه های دهه کرامت رشد قابل ملاحظه ای داشته است و این مردم هستند که مساجد را می سازند، در عمران و آبادانی بقاع متبرکه مشارکت دارند و از مال و زمان و جان خود برای خاندان (ع) مایه می گذارند.
به گزارش عطر حرم به نقل از روابط عمومی ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور، جلسه ستاد بزرگداشت دهه کرامت استان اصفهان با حضور حجت الاسلام والمسلمین علی ملانوری، مشاور وزیر و رییس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور، برگزار شد؛ نشستی که در آن، رویکرد های فرهنگی و مردمی دهه کرامت و نقش مساجد و اعتاب مقدس در گسترش فرهنگ اهل بیتی مورد بررسی و تأکید قرار گرفت.
حجت الاسلام ملانوری در این نشست، با اشاره به ثبت رسمی دهه کرامت در تقویم کشور از حدود دو دهه پیش به همت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اظهار داشت: از ابتدا، محوریت بزرگداشت این دهه با ستاد کانون های فرهنگی هنری مساجد بوده و این مسیر بازهم با قوت ادامه دارد.
وی ادامه داد: در این سال ها، هم تنوع و هم کمیت برنامه ها در این دهه رشد شایان توجهی داشته و یکی از دستاوردهای مهم آن، احیای مقام حضرت احمدبن موسی شاهچراغ (ع) به عنوان سومین حرم اهل بیت(ع) در ایران، به تأسی از رهنمودهای رهبر معظم انقلاب بوده است.
نام گذاری روزهای ملی با محوریت اهل بیت(ع)
رییس ستاد بزرگداشت دهه کرامت کشور، به جایگاه ویژه این دهه در بین مناسبت های مذهبی اشاره نمود و اظهار داشت: روز ششم ذی القعده به عنوان روز بزرگداشت حضرت شاهچراغ (ع) و روز پنجم ذی القعده به عنوان روز تکریم امامزادگان در تقویم کشور ثبت شده است. امسال نیز سازمان اوقاف برای اولین بار، همایش مفصلی برای معرفی ظرفیت فرهنگی-اجتماعی اعتاب درحال برگزاری دارد.
وی با تأکید بر اختصاص این دهه به اعتاب مقدسه، اضافه کرد: برنامه ها، شعارها و نام گذاری های دهه کرامت مستقیماً از دید و رویکرد اعتاب الهام گرفته می شود؛ چونکه این دهه، فرصتی برای تجلی پیوند عمیق مردم با دوده و امامزادگان است.
دهه ای با محوریت مردم
حجت الاسلام ملانوری با تکیه بر مردمی بودن جشن های دهه کرامت اشاره کرد: صاحب اصلی این دهه، مردم هستند. آنها هستند که با دستان خود مساجد را آباد می کنند، در خدمت به بقاع متبرکه پیشگام اند و از جان، مال و وقت خود برای گرامی داشت دوده مایه می گذارند. به همین دلیل نباید بگذاریم رنگ و بوی اداری بر چهره مردمی این جشن ها غلبه پیدا کند.
۵۰ هزار مسجد میزبان برنامه های کرامت
وی با اشاره به ظرفیت گسترده مساجد و بقاع متبرکه در کشور اظهار داشت: از میان حدود ۸۰ هزار مسجد فعال در کشور، پیش بینی می شود ۵۰ هزار مسجد با حضور امام جماعت، در برگزاری برنامه های دهه کرامت مشارکت داشته باشند. بقاع متبرکه نیز در سراسر کشور همراهی گسترده ای در اجرای این برنامه ها دارند.
سه قله معنوی در دهه کرامت
حجت الاسلام ملانوری با تشریح نقاط اوج این دهه اضافه کرد: دهه کرامت سه قله معنوی دارد: میلاد حضرت معصومه (س) که روز ملی دختر و تکریم مقام دختر نامگذاری شده و شاهد تجمع باشکوه بالاتر از ۸۰ هزار دختر در حرم ایشان خواهیم بود؛ روز بزرگداشت امامزادگان که در سراسر کشور مراسم آن برگزار می شود؛ و نهایتاً، میلاد امام رضا (ع)، ولی نعمت همه ما ایرانیان.
دختران مقاومت؛ نگاهی به فلسطین در بستر جشن های کرامت
رییس ستاد هماهنگی کانون های مساجد کشور در آخر با اشاره به مظلومیت مردم فلسطین و لبنان اظهار داشت: «با وجود این که دهه کرامت، ایام جشن است، اما در برنامه های امسال، توجه ویژه ای به مردم مظلوم غزه و دختران فلسطینی داریم. روزی از این دهه با عنوان «دختران مقاومت» نامگذاری شده تا پیوند بین روح مقاومت و فرهنگ دوده تقویت شود.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان عطرحرم در مورد این مطلب