تربیت ولایی و وظایف ما در قبال امیرالمؤمنین(ع)

تربیت ولایی و وظایف ما در قبال امیرالمؤمنین(ع) به گزارش عطر حرم، اصفهان یک نویسنده و محقق علوم اسلامی با اشاره به اینکه اغلبِ ما نسبت به حضرت علی (ع) و جایگاه ایشان معرفتی داریم اما این معرفت باآنکه لازم است، اما کافی نیست، اظهار داشت: در کنار این اعتقاد و معرفت، نیاز است که نسبت به وظایف خود در برابر آن حضرت هم آگاه بوده و به آنها عمل نماییم.



حجت الاسلام محمد بیرانوند، نویسنده، محقق و مبلغ تخصصی دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان در گفت و گو با ایسنا و با اشاره به خاصیت های حضرت علی(ع) به عنوان ولی خدا، اظهار داشت: یکی از خاصیت های امیرالمؤمنین(ع) آنست که ما را از خودمان بیشتر دوست دارند و زحماتی که حضرت برای نوع بشر و مسلمانان کشیدند به سبب علاقه ایشان به عاقبت و سعادت انسان ها بوده است. دوم آنکه به نیازهای چندبعدی و همه جانبه ما آگاه است، و سوم آنکه ولی خدا علم دارد، آن هم نه علمی که فرضیه و تجربه حسی یا حدس و گمان باشد، بلکه علمی که جنسی از حقیقت و واقعیت و وحی الهی دارد؛ پس دستورات و صحبت هایی که می گوید از روی علم الهی است.

او افزود: چهارمین خاصیت حضرت، خیرخواهی مطلق ایشان نسبت به مردم است و آخرین ویژگی، عصمت امیرالمومنین است. این که خطا، گناه و نسیان ندارند و جمع این خاصیت ها در حضرت امیر(ع) سبب شده که شخصیت ایشان به عنوان ولی خدا اینچنین ماندگار شود و انسان ها در طول تاریخ، سخنان او را با گوش جان شنیده اند؛ پس با توجه به این که والدین و خصوصاً پدر هم نسبت به فرزندان مرتبه ای از ولایت دارد باید توجه کرد که برای آنکه حرف ولی در خانواده شنیده شده و پذیرفته شود و نفوذ کلام و جهت دهی داشته باشد باید تا حد امکان خاصیت های ولی خدا را در خود بوجود آورد. برای مثال خانواده باید بفهمند که پدر، آنها را بسیار دوست دارد حتی بیش از خودشان، نسبت به آنها دلسوز و مهربان است، به نیازهای آنها اگاه است و...

بیرانوند اظهار داشت: از وظایف مهم ما در قبال امیرالمؤمنین(ع) کوشش برای تربیت ولایی است، و تربیت ولایی از راه سه وظیفه به ما سفارش شده می گذرد؛ افزایش محبت حضرت علی(ع) در دل ها یکی از این وظایف است که بوسیله بیان فضایل حضرت در خانواده محقق می شود.

این نویسنده تاکید کرد: در شرایطی که شک، شبهه، تردید و تزلزل بواسطه رسانه های اجتماعی و فضای رسانه ای غالب است خانواده ها باید بیش از در پی ثبات عقیده و اعتقاد فرزندان باشند و فضایل حضرت خصوصاً آنها که در قرآن و ذیل داستان هایی بیان شده را برای اهل خانواده بازگو کنند. برای مثال فرزندانِ ما باید بدانند که فضایل حضرت علی در داستان هل اَتی و سوره انسان ذکر شده "و یطعمون الطعام علی حبه مسکینا و یتیما و اسیرا" و "إِنَّ ٱلۡأَبرَارَ یَشرَبُونَ مِن کَأس کَانَ مِزَاجُهَا کَافُورًا" که "ابرار" در این آیه اشاره به حضرت علی(ع) است و آیات دیگر این سوره که ذیل داستانی در قرآن به بیان خاصیت ها و فضایل حضرت می پردازد.

او با اعلان اینکه فضیلت، تولید اشتیاق و محبت می کند، تاکید کرد: فرزندانِ ما باید بدانند که حضرت علی(ع) در آیه مباهله، جان پیغمبر شناخته شدند؛ "قل فَقُلْ تَعَالَوْا نَدْعُ أَبْنَاءَنَا وَأَبْنَاءَکُمْ وَنِسَاءَنَا وَنِسَاءَکُمْ وَأَنْفُسَنَا وَأَنْفُسَکُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَلْ لَعْنَتَ اللَّهِ عَلَی الْکَاذِبِینَ" علی(ع) جان و روح پیغمبر است، هر دو یکی هستند، فقط علی(ع) پیغمبر نیست؛ زمانی که مأمون از امام رضا(ع) پرسید چرا شما معتقدید علی پس از پیامبر افضل است؟ امام فرمودند طبق آیه مباهله علی جان پیامبر است؛ آیه تطهیر که محور حدیث کساء است، درباره ی علی(ع) و خاندان بزرگوار او ذکر شده است و این ها باید برای نسل جدید ما بازگو شود.

این نویسنده افزود: دومین وظیفه ای که در ارتباط با ولایت حضرت به ما سفارش شده، افزایش عظمت و ابهتِ ولایت حضرت در دل ها است، اما چطور میتوان این درک را ایجاد کرد؟ آن چه به ما سفارش شده آنست که نسبت به حضرت علی(ع) مودب باشیم و فرزندان خودرا نیز نسبت به ساحت ایشان با ادب تربیت نماییم، ادب سرچشمه درک عظمت است و در ذهن فرزندان ما حریم و حرمت به وجود می آورد.

بیرانوند با اشاره به سومین وظیفه شیعیان و محبین نسبت به حضرت علی(ع) اظهار داشت: فعالیت و کار کردن برای آن حضرت و در راه تبیین و گسترش ولایت ایشان برای هرکس به قدر وسع از دیگر وظایف محبان و پیروان امیرالمؤمنین است.

این محقق علوم اسلامی با اعلان اینکه سفارش پیامبر تمسک به دو ثقل قرآن و دوده بوده است، اظهارکرد: اغلب ما نسبت به حضرت علی(ع) و جایگاه ایشان معرفتی داریم، اما این معرفت بااینکه لازم است اما کافی نیست، شیعیان باید برای بسط و تسری ولایت حضرت امیر(ع) کار کنند و به عبارت قرآن تواصی به حق داشته باشیم که حق، آن طور که در تفاسیر ذکر شده حضرت امیرالمؤمنین(ع) و ولایت ایشان است ؛ پس بیان فضایل حضرت علی(ع) در جامعه و دعوت دیگران به شناخت و محبت حضرت، از راه های عمل صالح و تسری ولایت حضرت علی(ع) در قرآن معرفی شده است.





منبع:

1403/04/05
19:05:59
5.0 / 5
336
تگهای خبر: اسلام , اسلامی , امام , پیامبر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۴
عطر حرم

atreharam.ir - حقوق مادی و معنوی سایت عطر حرم محفوظ است

عطر حرم

عطر و ادکلن و اسانس