از جایگاه علمی حضرت زینب(س) چه می دانید؟

از جایگاه علمی حضرت زینب(س) چه می دانید؟ به گزارش عطر حرم، یک استاد حوزه و دانشگاه اظهار داشت: حضرت زینب(س) درجوار خانواده و هم نشینی با آنها مطالب بسیاری را از سنین کودکی آموخت تا جایی که در سن ۶سالگی خطبه فدکیه مادرشان را با وجود جملات و کلمات دشوار حفظ نموده و آنرا برای دیگران بارها روایت کرد.


حجت الاسلام والمسلمین محمد پیکری -استاد حوزه و دانشگاه- در گفتگو با ایسنا در مورد نحوه تربیت و استعداد حضرت زینب(س) اظهار نمود: این بانوی بزرگ سومین فرزند امیرالمومنین(ع) است، ایشان دو لقب بسیار معروف دارد که نشان دهنده مراتب علمی و تربیتی ایشان است.
وی افزود: ابتدا لقب «عقیله بنی هاشم» است، عقیله به معنای یک زن دانا است، لقب دیگر «عالِمَةٌ غیرُ مُعَلَّمَة» است که مستند به فرمایش امام سجاد(ع) است که می فرمایند «أنتِ بِحَمدِ اللّهِ عالِمَةٌ غَیرُ مُعَلَّمَةٍ، فَهِمَةٌ غَیرُ مُفهَّمَةٍ» یعنی این که عمه جان یک عالمی هستید که معلمی بطور دقیق تر نمی تواند افتخار کند که معلم شما بوده است، شما یک زن فهمیده ای هستید بدون آن که کسی مطلبی به شما فهمانده باشد و ادعا داشته باشد که وسیله فهم بوده است.
این استاد حوزه تصریح کرد: این فرمایش امام سجاد(ع) به علم لدنی و ماورایی حضرت زینب(س) اشاره دارد، مرحوم فاضل دربندی می فرمایند «خاتون دو سرا حضرت زینب(س) علم مرگ ها و پیش آمدهای خیلی سخت را دارا بود»، علما و تحلیل گران اهل سنت هم از ایشان بعنوان «محدثه» یاد می کنند.
حجت الاسلام والمسلمین پیکری خاطرنشان کرد: یکی از علل نبوغ و استعداد حضرت زینب(س) فرمایشاتی است که ایشان در سن کم از مادر خود حضرت زهرا(س) به خاطر سپرده اند و آنرا به مردم نقل کردند.
وی ادامه داد: در روایات داریم که روزی امیرالمومنین(ع) به حضرت زینب(س) وارد می شود و از ایشان سوالاتی می پرسد و ایشان تمام سوالات را پاسخ می دهد و پدر از ایشان می پرسد پاسخ این سوالات را از کجا آموخته ای و ایشان پاسخ می دهد مادر من تمام اتفاقاتی که مقرر است برای من رخ دهد به من تعلیم داد و من از فرمایشات مادرم به بسیاری از چیزها پی بردم.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: استعداد ویژه ای در حضرت زینب(س) وجود داشته است، در کتاب منتخب التواریخ صفحه ۹۳ یا در کتاب سفینه البحار جلد یک صفحه ۵۵۸ نقل شده است که خطبه معروف فدکیه که توسط حضرت زهرا(س) در مسجد النبی ایراد شد با این که واژه ها و جملات دشواری در این خطبه وجود داشت تمام آنرا حضرت زینب کبری(س) حفظ نموده و از نقل کنندگان این خطبه برای دیگران بود و دیگران از قول ایشان این خطبه را نقل می کردند. ایشان تنها ۶سال در زمان خطبه فدکیه سن داشتند و با این نبوغ این خطبه را برای پدر و سایر اصحاب بارها نقل کردند.
حجت الاسلام والمسلمین پیکری در انتها اظهار داشت: دلایلی گوناگونی وجود دارد که حضرت زینب(س) تحت تعلیم جدشان حضرت رسول(ص)، پدرشان امیرالمومنین(ع) و مادرشان حضرت زهرا(س) بوده و همینطور هم نشینی در کنار برادران شان هم در مدل تربیتی ایشان بی تأثیر نبوده است. ازاین رو به جا بوده است که ایشان با عنوان یکی از عاقل ترین زنان بنی هاشم لقب گرفته است.



1403/08/18
14:37:13
5.0 / 5
75
تگهای خبر: اسلام , امام , دانش , مسجد
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۴
عطر حرم

atreharam.ir - حقوق مادی و معنوی سایت عطر حرم محفوظ است

عطر حرم

عطر و ادکلن و اسانس