آیت الله صفایی بوشهری بیان كرد؛
نیازمند تحول عمیق در امور قرآنی کشور با محوریت شورای توسعه هستیم
عطر حرم: حجت الاسلام علی تقی زاده، رییس سازمان دارالقرآن الکریم با آیت الله صفایی بوشهری، نماینده ولی فقیه در استان بوشهر و امام جمعه شهر بوشهر، دیدار نمود.
به گزارش عطر حرم به نقل از مهر، حجت الاسلام علی تقی زاده، رئیس سازمان دارالقرآن الکریم با آیت الله صفایی بوشهری، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر، دیدار نمود. در این نشست رئیس سازمان دارالقرآن الکریم ضمن معرفی این سازمان و مأموریت هایش و اشاره به ظرفیتهای فراوان حاکمیتی قرآن و عدم استفاده بهینه از این ظرفیت ها به ضرورت پرداختن به معارف عمیق و غنی قرآنی پرداخت و در ادامه به توضیح و تبیین دو مأموریت اساسی سازمان در «گسترش آموزش معارف قرآن جهت توسعه انس و تدبر در قرآن» و «گفتمان سازی مفاهیم پایه قرآنی بین عموم مردم» پرداخت و اضافه کرد: تهیه آیین نامه های دوره های آموزش تدبر و تربیت مربی و مدرس تدبر، برگزاری پویش های ملی گفتمان سازی و حفظ موضوعی مستورا، محوریت دادن به علمای قرآنی در فعالیتهای قرآنی استان ها، ارتقا برنامه های قرآنی حوزه علمیه، برنامه های تلویزیونی قرآنی و … همچون اقداماتی است که در این چند ماه در دستور کار سازمان قرار گرفته است.
مشاور رئیس شورای توسعه فرهنگ قرآنی، ضمن اشاره به عدم استفاده از ظرفیت بالای شورای توسعه فرهنگ قرآنی، در مورد فرایند انتقال شورای توسعه به سازمان تبلیغات اسلامی توضیحاتی عرضه کردو اضافه کرد: شورای توسعه در استان بوشهر به علت هم افزایی خوب مسؤلان این استان، جایگاه ویژه ای دارد و ما به دنبال ارتقا این جایگاه هستیم. در ادامه آیت الله صفایی بوشهری، با اشاره به اینکه ما نیازمند یک تحول در برنامه ریزی، مدیریت، نظارت و بازتولید امور قرآنی در کشور هستیم اضافه کرد: خیلی از متولیان امر قرآن، بهره زیادی از قرآن نبرده اند. فرهنگ عمومی ما قرآنی شکل نگرفته است. فعالیتهای قرآنی عموماً به قرائت و حفظ منحصر شده و همین حجم فعالیت ها هم نسبت به نیاز کشور بسیار محدود بوده است. چه قدر دانش آموز ما پس از ۱۲ سال مدرسه، متأثر از قرآن می شود؟ نخستین مشکل ما عدم نهادینه کردن فرهنگ قرآنی برای عموم مردم ایران است. خیلی از مدیران ما اطلاعی از اقتضائات میدان ندارند. نماینده ولی فقیه اضافه کرد: سفارش بنده اینست که در شورای توسعه فرهنگ قرآنی حداقل ۲ شخص آگاه از میدان قرآنی کشور حضور داشته باشند. سبک سنتی در مدیریت قرآنی پاسخگو نیست و باید در این ۴ عنوان دانش بنیان و متکی بر آمار واقعی و اقتضائات میدان حرکت نماییم. وی در مورد منابع انسانی سازمان دارالقرآن الکریم، ضمن اشاره به این اصل که کارهای قرآنی نیازمند ثبات هستند و باید منابع انسانی در سازمان امنیت شغلی داشته باشند، اظهار داشت: باید در انتخاب مدیران قرآنی و تیم همراهشان فوق العاده به این نکته دقت کنیم که اولاً باید خودشان شخصیت قرآنی باشند و سپس بتوانند در بازه زمانی طولانی مدت از پس مدیریت دانش بیان و متکی به حقیقت برآیند. آیت الله صفایی یکی از اشکالات مدیران قرآنی کشور را اعدم اطلاع از منابع اعتباری و مصوبات مجلس در این حوزه و پشتیبانی از فعالیتهای قرآنی و این که چه سازمان هایی در این حوزه وظیفه دارند دانست و اضافه کرد: باید کل قوانین و مسؤولیت ها و جریان قرآنی کشور را دوره نماییم و مورد صدمه شناسی قرار دهیم و مشکل و راه حلش را تشخیص دهیم. سپس در بازه های شش ماهه روند کارها را بررسی نماییم. یکی از چالش ها در مشخص کردن متولی کارهای قرآنی کشور بوده است. متکفل کارهای قرآنی ولی فقیه است و نباید دولت متولی اش باشد تا تحت تاثیر تغییر مدیریت ها قرار بگیرد.
نماینده ولی فقیه در بوشهر اضافه کرد: ما پیش از زمانیکه شورای توسعه فرهنگ قرآنی ابلاغ گردد کار را آغاز کرده بودیم و سند را سال ۹۱ نوشتیم. ما به نوجوانان قرآنی شهریه می دهیم. اینجا قطب قرآنی در کشور شده است. ولی وقتی در رأس مدیریت کشور نزاع و کشمکش باشد، این به بدنه هم کشیده می شود. نباید خودمان را به کارهای حداقلی راضی نماییم بلکه این قرآن، قرآن تمدن ساز است. باید طوری جامعه را قرآنی نماییم که به این آرمان برسیم. جامعه ای قرآن ندارد فراوان صدمه خواهد داشت. ایشان در مورد مدل تأمین منابع مالی فعالیتهای قرآنی اضافه کرد: حضرت آقا در مورد بودجه فعالیتهای قرآنی نظرشان اینست که اصل بودجه به صورت مردمی تأمین شود. نباید فعالیتهای قرآنی ما وابسته به بودجه های دولتی شوند. کار قرآنی کاملا باید مردمی پیش رود. بله تشویقی به برنامه های موفق می دهیم. ما جهت کمک به روستای قرآنی چارک، به جای این که پول مستقیم به آنها دهیم، کمک کردیم تا کارگاه بزرگی در این روستا افتتاح شد تا هم مشکل اشتغال آنجا حل شود و هم منابع مالی برای فعالیتهای قرآنی به دست بیاورند.
منبع: atreharam.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب