حجت الاسلام ترخان عنوان كرد؛
ائمه مانند هر انسان دیگری زندگی می كنند
عطر حرم: حجت الاسلام ترخان در یادداشت تازه ای با اشاره به برخی شیطنت های رسانه ای در باب نوشته خود، با ارائه توضیحاتی تكمیلی به شبهات به وجود آمده پاسخ داد.
به گزارش عطر حرم به نقل از مهر، مدتی پیش پیرو باز انتشار یادداشتی از حجت الاسلام قاسم ترخان، مدیر گروه تخصصی علوم انسانی قرآنی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، در خبرگزاری مهر، برخی شبكه های معاند با تحریف گفتار این كارشناس دینی به شبهه پراكنی پرداختند. در پاسخ به این شبهات پیرامون احتمال بیمار شدن یا نشدن وجود مقدس امام عصر (عج) قاسم ترخان، با انتشار یادداشت دیگری، توضیحاتی تكمیلی ارائه نمود.
متن پیش رو یادداشت اختصاصی این كارشناس دینی پیرامون این شیطنت رسانه ای است كه در ادامه می خوانید؛ روشن است وقتی خبری منتشر می شود، خبرگزاری ها تلاش می كنند با عناوین جذاب خوانندگان بیشتری را به سمت خود بكشانند. روشن تر اینكه خبرگزاری های معاند، همیشه خبرها را، نه آن طور كه هست بلكه آن گونه كه خود بخواهند می نویسند. این شیطنت های خبری را در طول تاریخ انقلاب اسلامی كم ندیده ایم؛ شیطنت هایی كه هر بار به لطف الهی برملا می شد و جز بر ایمان و اعتقاد مردم بصیر نمی افزود.
چندی پیش متنی را منتشر و در آن تلاش كردم پاسخی درخور به این پرسش دهم كه در این بلای عمومی (بیماری كرونا) امام زمان (عج) كجاست و چه نقشی دارد؟
در آن نگاشته به پنج نكته اشاره شد. در نخستین نكته نوشتم: «قرار نیست امام زمان (عج)، نظام اسباب و مسببات را بهم بریزد، همانگونه كه دأب و سنت خدا نیز چنین چیزی نیست. عالم برمبنای نظام اسباب و مسببات اداره می شود، پس ممكنست خود امام نیز كه جزئی از همین عالم است به بیماری مبتلا شود و از ما خواسته شود كه برای سلامتی آن حضرت دعا كنیم».
در پی این جملات موجی از طرف شبكه های معاند به راه افتاد. شبكه هایی كه اعتقادی به خدا و دین خدا نداشتند، دغدغه دین پیدا كردند. تیتر زدند و تلاش كردند اینگونه القا كنند فلانی در پاسخ به این پرسش كه «چرا امام كاری نمی كند» گفته است امام زمان (ع) هم خودش به كرونا مبتلا شده! و باید برای سلامتی اش دعا نماییم
سخن من با دشمنان نیست كه آنان به مقتضای ذات خبیثشان عمل می كنند؛ درد آنجاست كه موج تیترهای خبری، دل بعضی از اهل ایمان را لرزاند و بدون آنكه نگاهی به اصل متن بیاندازند قضاوت كردند.
به همین جهت بیان نكاتی را ضروری می دانم:
۱. نقطه ثقل و گرانیگاه نكته اول در پاسخ پرسش یاد شده عبارت است از اینكه عالم برمبنای نظام اسباب و مسببات اداره می شود و هر یك از اسباب مادی و معنوی نیز آثاری را به دنبال دارند. اگر سبب محقق شود مسبب نیز محقق خواهد شد. بنابراین است كه می گوئیم: وقتی عامل بیماری وجود داشته باشد بیماری هم تحقق می یابد. این همان نظام اسباب و مسببی است كه خداوند برمبنای اش عالم را اداره می كند و ائمهاطهار نیز خلاف این نظام عمل نخواهند كرد. یكی از رازهای عدم دفع چنین بلای عمومی از طرف امام زمان (عج) همین است. به این جهت می توان پرسش یاد شده را به گونه دیگر نیز بیان كرد كه چرا خدا كاری نمی كند؛ پاسخ آن است كه بنا نیست خدا این نظام علی و معلولی را از كار بیاندازد.
۲. برای نشان دادن فراگیر بودن این قانون و استثناناپذیری اش به این نكته اشاره شد كه حتی خود امام (ع) نیز ممكنست به بیماری مبتلا شود و به جهت همین امكان ابتلاء است كه از شیعیان خواسته می شود برای سلامتی آن حضرت دعا كنند. در این جملات اولاً: به شمولیت این قانون با نشان دادن شخصی كه به جهت خاصیت های منحصر به فردش ممكنست گمان شود از دایره نظام اسباب و مسببات خارج است، پرداخته شده؛ ثانیاً: تنها به اصل بیماری آن هم به صورت موجبه جزئیه اشاره شده است، نه اینكه به صورت موجبه كلیه بیان كند امام (ع) به همه بیماری ها مبتلا می شود، یا احتمال ابتلای امام به بیماری كرونا وجود دارد. در هر حال، امكان بیماری و همین طور شفا با دعای مؤمنان، شاهدی است بر قانون اسباب و مسببات؛ قانونی كه زندگی و حیات انسان هایی مانند امامان (ع) را نیز در بر می گیرد.
متأسفانه خبرگزاری های معاند به جهت اغراض پلید خود، با بیان ابتلای امام به بیماری مركزیت پاسخ را تغییر داده و بعضاً به دروغ گفتند كه نویسنده بر این باور است، امام احتمالاً به كرونا مبتلا شده و خود محتاج دعای مردم است. اصل بیند دیده، چون اَكمل بُوَد * فرع بیند چون كه مرد اَحوَل بُوَد
توقع می رفت دوستان با مطالعه اصل مقاله و دقت در آن به این شیطنت خبری پی می بردند و برخوردی فعال نسبت به اصل هجمه می داشتند.
هرچند ابتلای امام به بیماری، نقطه ثقل پاسخ فوق نبوده است و در مقاله ای دیگر به ابهامات پیش آمده پاسخ گفته ام، با این وجود تاكید بر نكات زیر راهگشا است:
الف. ائمه اطهار (ع) جزئی از این عالم هستند و آنان نیز مانند هر انسان دیگری زندگی می كنند. هرچند بهره مند از علم ویژه الهی و دارای مقامات والا می باشند كه آنها را در دو كتاب «شخصیت و قیام امام حسین (ع)» و «مهرماه» توضیح داده ام؛ لكن به دلیلهای عقلی و نقلی بسیار، امكان وقوع بیماری برایشان مهیاست.
ب. امام زمان (عج) نیز از این قانون استثنا نشده است و ممكنست به بیماری مبتلا شود. البته به دلیلهای قطعی می دانیم كه خدا تضمین داده حجتش باقی بماند تا زمین را پر از عدل و داد كند. از این رو، هم معتقدیم امام ممكنست به بیماری مبتلا شود و هم معتقدیم این بیماری او را از پای در نخواهد آورد.
ج. حفظ امام زمان (عج) از طرف خدا به معنای نقض قانون سبب و مسببی عالم نیست. در واقع خدا امام را بواسطه اسباب مادی و معنوی حفظ خواهد كرد؛ یعنی ممكنست بواسطه اسباب بیماری، امام مریض شود، همانطور كه بواسطه اسباب و علل دیگری جانش در امان باشد. در واقع ادعیه ای كه برای سلامتی حضرتش وارد شده است، برای رفع و دفع این اسباب و علل بیماری است. به عبارت بهتر دعای شیعیان در حق امامشان یكی از اسبابی است كه در حفظ سلامتی حضرتش مؤثر است.
د. سخن فوق به معنای این نیست كه وجه دعا برای سلامتی امام، منحصر در بیماری جسمی است، بلكه می تواند ناظر به تأثیر حوادث تلخ روزگار، قتل و كشتار و فقر و فساد و تبعیض موجود در عالم و … در روح و قلب آن حضرت نیز باشد. بااینكه ظرفیت حجه الله و خلیفه الله با كسی مقایسه نمی گردد (لا یقاس به احد)، اما از آن جهت كه معدن عواطف و احساس است، بیش از هركس دیگری با حوادث غمبار، دلشكسته و حزین خواهد شد. و البته صدقه دادن و دعا می تواند ناظر به اینگونه از دردهای خاتم الاوصیاء (عج) باشد نه مثلاً فلان بیماری جسمی.
ه. همین طور اثبات بعضی از خاصیت ها برای امام عصر (عج) كه آن وجود نازنین را از دیگران معصومان (ع) ممتاز می كند، مانند طولانی بودن اعجازگونه عمر آن حضرت، یا ظهور در هیبت شخص ۴۰ ساله، یا عدم ابتلای به بعضی از بیماری ها و…، با آنچه گفته شد ناسازگار نیست؛ برای اینكه اینها نیز برمبنای استخدام اسباب مادی و معنوی است كه البته ما به بعضی از آنها آگاهی نداریم و خداوند اراده كرده است بوسیله آنها منجی بشر را حفظ فرماید.
در هر حال با لحاظ مطالب بالا قطعا می توان گفت زندگی و همچون سلامت جسمی حضرت تحت تدبیر حق تعالی است و با عنایات الهیه و بصورت معجزگون هیچ گاه بیماری هایی مانند كرونا كه به جسمش صدمه زد، به حضرتش نخواهد رسید.
در آخر دوستانم را به تعمق در مقالات فوق، بصیرت نسبت به نقشه های دشمن و پیكار با جهل و نابخردی (طالب دل باش و در پیكار باش) دعوت می كنم و از خداوند خواستارم ما را از سربازان آن امام همام (عج) قرار دهد.
منبع: عطر حرم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب