بیاموزیم از امامی كه بخشنده، ضعیف نواز و دادرس بود
به گزارش عطر حرم ایسنا/قم معاون فرهنگی تبلیغیی حوزه های علمیه خواهران اظهار داشت: بخشش، ضعیف نوازی، كرم و دادرسی را از سیره امام جواد(ع) بیاموزیم.
معصومه ظهیری در گفتگو با ایسنا با گرامیداشت سالروز میلاد حضرت امام محمدتقی(ع) نهمین اختر تابناك آسمان امامت عنوان كرد: امام جواد(ع)، همچون دیگر امامان معصوم(ع) در دوران حیات به فعالیتهای فرهنگی و تربیت شاگردان و آگاهی بخشی نسبت به شرایط اجتماعی اهتمام داشتند.
این استاد حوزه و دانشگاه اضافه كرد: یكی از خصوصیت های بسیار بارز امام جواد(ع)، بخشش و جود و كرم ایشان بود كه شامل حال دوستان و دشمنان می شد و خیلی از رجوع كنندگان به ایشان از احسان و كرامات شان برخوردار می شدند.
وی خاطرنشان كرد: امام جواد(ع) مظهر جود و كرم اهل بیت(ع) هستند و این یكی از خصوصیت های بسیار مهم انسانی و اخلاقی و مورد تاكید آموزه های دینی و مكتب اهل بیت(ع) است، در دین مبین اسلام و مكتب اهل بیت(ع)، بخل و بی توجهی به نیاز ضعیفان و نیازمندان جایگاهی ندارد.
ظهیری بیان نمود: ایشان علاوه بر سخاوت، دارای كمالات و فضیلت های بیشماری همچون پارسائی، زهد، علم فراوان، ذكاوت و هوشمندی در پاسخ به شبهات، بردباری و نیكوسخنی هستند.
وی تصریح كرد: امام جواد(ع) در دوران سختی به سر می بردند و دوران ۱۷ ساله امامت حضرت جوادالائمه (ع) با حكومت مأمون و معتصم خلفای عباسی، همزمان بود و بارها مورد آزار و اذیت مامون قرار می گرفتند.
معاون فرهنگی تبلیغیی حوزه های علمیه خواهران اظهار داشت: ایشان، در همان شرایط سخت هم در مواجهه با مردم، بهترین تعامل و برخورد و پذیرش را داشتند بگونه ای كه با همه خصوصیت ها و ابعاد شخصیتی، ایشان به سخاوت و بخشش شناخته می شدند.
وی خاطرنشان كرد: خانه امام جواد(ع) پناهگاه نیازمندانی بود كه از هر سو ناامید شده و به مساعدت امام چشم دوخته بودند، حضور مردم در محضر امام(ع)، باعث انتقال مبانی و نشر دین و معارف اسلامی می شد و حتی باب مباحثه با اندیشمندان مسلمان و غیرمسلمان را باز می كرد
ظهیری اضافه كرد: اگر در جامعه دینی، سیره اهل بیت(ع) به خوبی تبیین و گسترش یابد، خیلی از معضلات و مشكلات از میان می رود، به راستی در جامعه ای كه مردم سخاوت و بخشش را از یكدیگر دریغ نمی كنند، گرسنگی بخشی از مردم جامعه و ثروت اندوزی عده ای دیگر از مردم اتفاق نمی افتد.
وی اظهار نمود: اگر ما خویش را از محبان واقعی اهل بیت(ع) می دانیم باید بخشش، ضعیف نوازی، كرم و دادرسی را از سیره امام جواد(ع) بیاموزیم و آنرا در جامعه گسترس دهیم.
معاون فرهنگی تبلیغیی حوزه های علمیه خواهران عنوان كرد: امام جواد(ع) در حدیثی می فرمایند عزت و آبروی مؤمن در بی نیازی او از مردم است و این به معنای توكل به خدا و احساس بی نیازی و استغناست و اگر چنین نگرشی هم در جامعه شكل بگیرد، خیلی از خصلت های نیك همچون عزت نفس و قناعت هم در جامعه توسعه پیدا می كند.
وی با اشاره به زندگی امام جواد(ع) هم بیان نمود: ابوجعفر، كنیه و جواد، تقی، قانع، مرتضی و نجیب از القاب امام جواد(ع) است، ایشان در 8 سالگی و در زمان مأمون به امامت رسید و در عصر معتصم عباسی در سن 25 سالگی و در جوانی به شهادت رسید.
ظهیری خاطرنشان كرد: با اینكه ظرفیت زندگی اشرافی و همراه با امكانات فراوان برای امام جواد(ع) فراهم بود اما ایشان هیچ گاه به چنین زندگی روی نیاورد و پیوند خویش را با مردم قطع نكرد و در بدترین شرایط زندگی، سخاوت و بخشش را از ضعیفان دریغ نكرد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب