یونسی: دولت از گفت وگوی ادیان در عرصه ی محیط زیست حمایت می كند

یونسی: دولت از گفت وگوی ادیان در عرصه ی محیط زیست حمایت می كند عطر حرم: مشاور رئیس جمهور در امور ادیان واقوام با اشاره به این مساله كه امروز بشر به این نكته پی برده است كه ادیان آسمانی می تواند انسان ها را از تگناهایی كه در آن قرار گرفتند رها كند اظهار داشت: امروزه انواع آلودگی های زیستی انسان را با مشكلات جدی روبرو كرده است كه دین می تواند راهگشای این این امر باشد و دولت از گفت وگوی ادیان در عرصه ی محیط زیست حمایت می كند.



به گزارش عطر حرم به نقل از ایسنا، حجت الاسلام و المسلمین یونسی امروز دوشنبه 17 دی ماه در آغازین دور گفت وگوی دینی مركز گفت وگوی ادیان و فرهنگ ها و هیات كاتولیك فرانسه كه با سوژه « جایگاه محیط زیست در اسلام و مسیحیت كاتولیك» با حضور اندیشمندانی از ادیان اسلام و مسیحیت در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار گردید با تبریك سال نو میلادی و با اشاره به آیه ای از قرآن كریم اظهار نمود: در آیات قرآنی وارد شده است خداوند شما (بشر) را آفرید تا در این كره زمین ماموریت داشته باشید و خداوند از بشر خواسته است كه این زمین را آباد كند. یعنی ماموریتی كه بشر در كره زمین بر عهده گرفته است آبادانی زمین است. از بشر خواسته است كه این ماموریت را به خوبی انجام دهد.در تمام ادیان آسمانی بحث بهشت به صورت سمبولیك مطرح گردیده است. خداوند بهشتی را برای رفاه انسان آماده كرد اما طولی نكشید كه به خاطر این كه انسان از حد و حدود خود عبور كرد آن بهشت را از انسان گرفت و او را به سمت زمین فرستاد و به او ماموریتی داد كه بهشتی جدید باید با دست خود خلق كند و این دفعه برای شكل گیری این بهشت نیازمند تلاش و كوشش و زحمت زیادی هستیم. انسان ها باید برای این ماموریت الهی آماده شوند و این بهشت را برای خود آماده كنند. تا سپس آن بتوانند به بهشت موعود برسند. بشر ماموریت دارد زمین را به بهشتی تبدیل كند. امروز بشر بار دیگر به ادیان روی آورده است آن هم از روی از باب اضطرار و ناچاری كه صنعت پیش روی انسان قرار داده است.

وی افزود: امروز تكنولوژی بلای جان انسان ها شده است و انسان را به تگنا انداخته است. انواع آلودگی های زیستی كه برای انسان به وجود آمده است او را با مشكل جدی روبرو كرده است و بر همین مبنا است كه انسان به دین باید روی بیاورد تا فهم مفاهیم دینی به این مضووع پی ببرد كه دین می تواند انسان را از محیط زیستی كه به دست خود آنرا خراب كرده است نجات بدهد.

یونسی اشاره كرد: انسان با روی آوردن به زیست می تواند از جهنمی كه برای خود ساخته است نجات پیدا كند. دولت جمهوری اسلامی ایران از این ابتكار دیالوگ و حفظ محیط زیست استقبال و حمایت می كند و این دیالوگ بسیار ارزشمندی است كه ادیان آسمانی در صدد حفظ محیط زیست باشند.
آیت الله تسخیری: خداوند در قرآن رفتار انسان با طبیعت را بیان می كند
آیت الله تسخیری مشاور مقام معظم رهبری در امور جهان اسلام باز در این گفت وگو با اشاره به اینكه سه واژه در قرآن داریم كه این سه واژه نشان دهنده رفتار انسان با طبیعت است اظهار داشت: خداوند هر آنچه كه انسان نیاز دارد را در طبیعت قرار داده است اما متاسفانه انسان با ظلم در توزیع و كفر نعمت، نعمت ها را از بین می برد. آغازین واژه « تسخیر» است كه این جهان كلا مسخر انسان است و همه نیازهای انسان را تامین می كند. كل نیازهای بشر در طبیعت وجود دارد اما متاسفانه انسان در توزیع نعمت عدالت را رعایت نمیكند و در مواردی باز كفر نعمت انجام می دهد. واژه دوم، مساله « خلافت» است كه انسان خلیفه خداوند ب روی زمین است و واژه سوم كه هدف را نشان داده است مساله ی « توسعه» است. استعمار كه در دنیای امروز واژه ی بدی است مدلول حقیقی آن عمران و رشد و توسعه است این سه واژه كل بینش انسان نسبت به طبیعت را نشان داده است.
در ادامه، كاردینال جی نوئل آولین، رئیس كل شورای دانشگاه های كاتولیگ فرانسه با اشاره به جایگاه دیالوگ در ادیان الهی اظهار نمود: خداوند از راه گفت وگو با بشر ارتباط برقرار كرده است و دیالوگ یك گونه تجلی الهی است كه در بین ما وجود دارد. خداوند با گفت وگو از پس پرده حجاب خارج میگردد و ما باید او را از راه كلام بیابیم.ما درب تمام ادیان را برای گفت وگو می زنیم نه برای تحمیل عقاید خود به دیگران، بلكه برای پیشرفت كردن به تمام ادیان ها و اعتقادات آنها احترام می گذاریم. احترام ما به صورت عمقی است تا از این طریق بتوانیم به حقیقت برسیم. اگر قلب ما به سمت حقیقت باز نشود شاید نتوانیم آن گونه كه باید و شاید حقیقت را دریافت نماییم.
وی افزود: دیالوگ باید با عشق و صبر و عرفان همراه باشد. دیالوگ باید الهی باشد نه فقط ایدئولوژیك. گفت وگو یك ارتباط معنوی و روحانی بین مخاطبان به وجود می آورد. مشكل نسل ما این است كه در گفت وگو كم گذاشته ایم. ما باید از راه گفت وگو یك ارتباط روحی را با منتقدان برقرار نماییم. در زمره دو مذهب اسلام و مسیحیت كاتولیك باید چاره ای برای پیشگیری از لطمه رساندن به محیط زیست داشته باشیم. ما با حفظ محیط زیست به خداوند احترام گذاشته ایم. ما معتقدان مذاهب مختلف یقین داریم كه اگر ادیان مشتركات یكدیگر را بفهمند لطمه كمتری به جوامع وارد میگردد. ما باید مفهوم آیات الهی را درك نماییم.
در ادامه، اسقف مقریك باریكیان، رئیس خلیفه ارامنه گری تهران با تاكید بر این مساله كه امیدواریم این جلسات مستمر و موثر باشد اظهار داشت: این گفت وگوها موجب میگردد كه دل انسان ها پاك و منزه شود و وقتی انسان از راه گفت وگو به تبادل نظر و انیدشه برسد راحت تر می تواند با جهان اطراف خود ارتباط برقرار كند. سرچشمه تمام طبیعت كه در اختیار انسان قرار گرفته است خداوند است. انسان بدون طبیعت بی مدلول است و طبیعت باز بدون انسان مدلول ندارد. انسان تاج خلقت است و كاردار خداوند در طبیعت شمرده می شود.تا وقتی انسان انسانیت خودرا حفظ كند طبیعت به روال خود ادامه زندگی می دهد. امیدواریم سپس برگزاری این دوره از گفت وگوها بتوانیم سفیر ایران در فرانسه باشیم و این بحث ها بیشتر از گذشته مثمر ثمر واقع شود.



1397/10/18
14:34:03
5.0 / 5
4472
تگهای خبر: ادیان , اسلام , اسلامی , جمهوری اسلامی ایران
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۲
عطر حرم

atreharam.ir - حقوق مادی و معنوی سایت عطر حرم محفوظ است

عطر حرم

عطر و ادکلن و اسانس