ابوذر ابراهیمی تركمان:

آمریكایی ها به امضای خود در برجام پایبند نماندند و به انزوا كشیده شدند

آمریكایی ها به امضای خود در برجام پایبند نماندند و به انزوا كشیده شدند عطر حرم: رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی اظهار داشت: آمریكا بیش از هر زمانی در جهان در انزوا قرار دارد؛ چونكه پای امضایی كه در مسأله برجام كردند ننشستند. آنها اعتقاد به آنچه به زبان می آورند، ندارند كه اگر داشتند، به برجام پایبند بودند.



به گزارش عطر حرم به نقل از ایسنا، به نقل از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ابوذر ابراهیمی تركمان بامداد امروز (شنبه ۲۳ تیرماه) با حضور در برنامه زنده «حوالی امروز» كه به مناسبت «روز گفت وگو و تعامل سازنده با جهان» از شبكه ۵ سیما پخش گردید، به پرسش های مطرح شده از جانب مجری برنامه پاسخ داد.

وی در سخنان خود در این برنامه با اشاره به اینكه گفت وگو ابزاری است كه خداوند متعال جزو ذاتیت انسان قرار داده است، اظهار داشت: خصوصیت انسان ناطق بودن اوست و ناطق بودن در گفت وگوست. در گفت وگو می توانیم دیگران را از آنچه در درون ما می گذر آگاه نماییم و از درون دیگران با خبر شویم.

وی در ادامه درباره آداب و خصوصیت های گفت وگو اظهار نمود: به قول غزالی، پیش فرض گفت وگو «نمی دانم» است. اگر من معتقدم باشم كه «می دانم» برای انجام گفت وگو احساس نیاز نمی كنم؛ پس در گفت وگو باید خودمان برای آموختن آماده نماییم. مورد دیگر اصالت بخشیدن به شخص طرف گفت وگوست. گفت وگو باید در شرایط برابر شود و كسی خویش را در موضع برتر نداند؛ چونكه در گفت وگوها اگر فهماندن و فهمیدن در كنار هم باشند، موفقیت حاصل خواهد شد.

رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در بخش دیگری از سخنانش، گفت وگو در این دوره زمانی را یك لزوم دانست و با تاكید بر اینكه راهی جز گفت وگو نداریم، اظهار داشت: بر مبنای اعلام تاریخ، فرهنگ ما فرهنگ گفت وگو و تعامل با جهان بوده است. دین ما هم این مورد را مورد تاكید قرار داده است. بر این اساس تصور می كنم كه گفت وگو یك اكسیر است كه ما گاهی از آن غافل هستیم و نمی توانیم از آن برای پیشبرد اهداف خود استفاده نماییم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی سپس به فعالیت های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در امر گفت وگو پرداخت و طی آن اظهار داشت: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بخشی دارد به نام مركز گفت وگوی ادیان و فرهنگ ها. این مركز با بیش از ۳۰ كشور گفت وگو دارد كه بعضی از آنها ۳۰ سال سابقه دارند. گفت وگوهای دینی با واتیكان، روسیه، اتریش، هند و خیلی از كشورهای دیگر و ادیان توحیدی و مكاتبی مانند هندوئیسم و بودیسم. سال قبل هم گفت وگوهای فرهنگی را آغاز كردیم كه در آن اندیشمندان ایرانی و كشورهای مختلف در كنار هم می نشینند و حول موضوعی به تبادل نظر و گفت وگو می پردازند.

وی افزود: همینكه طرف های خارجی از ما استقبال می كنند و به دنبال این هستند كه با هم برای تداوم گفت وگوها برنامه ریزی و آن را اجرا نماییم، نشان دهنده دلیل موفقیت این گفت وگوهاست.

ابراهیمی تركمان اضافه كرد: این گفت وگوها سبب شده همدیگر را به خوبی بشناسیم و در مجامع جهانی از همدیگر دفاع نماییم. همینطور سبب شده تا بدون اینكه دیگران بخواهند بدون اجازه از ما، آنگونه كه می خواهند ما را به دیگران بشناسانند، خودمان خودمان را معرفی نماییم. در فضای خلأ گفت وگوست كه از جانب دیگران به صورن نادرست شناسانده می شویم كه به تشدید فضای ایران هراسی و اسلام هراسی منجر می گردد.

وی همینطور با اظهار اینكه بدون اعتماد نمی توان زندگی كرد، گفت وگو را وسیله ای دانست كه تولید اعتماد می كند.

ابراهیمی تركمان افزود: بر طبق این اعتماد، روابط سیاسی و اقتصادی شكل می گیرد. پس گفت وگو می تواند به سایر بخش ها كمك برساند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در بخش بعدی سخنانش با اشاره به حضور در روز گفت وگو و تعامل سازنده با جهان، اظهار داشت: نامگذاری این روز در شورای عالی انقلاب فرهنگی به علت مسأله گفت وگو بر سر برجام انجام شده است. جمهوری اسلامی در مسأله برجام نشان داد كه اهل تعامل و گفت وگوست و پای میز مذاكره می نشیند؛ اما آمریكا نشان داد كه به آنچه خودشان امضا كرده اند، هیچ پایبند نیستند.

وی تاكید كرد: آمریكا بیش از هر زمانی در جهان در انزوا قرار دارد؛ چونكه جمهوری اسلامی ایران اثبات كرد كه اهل گفت وگوست ولی آمریكایی ها پای امضایی كه كردند ننشستند و آن را نادیده گرفتند. این اتفاق كه امروز در جهان رخ داده، متأسفانه از سوی كسانی است كه داعیه آزادی و دموكراسی دارند. مردم باید بدانند اینها پوشالی است و اعتقاد به آنچه به زبان می آورند، ندارند كه اگر داشتند، به برجام پایبند بودند.

رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی همینطور اظهار داشت: دیپلمات های جمهوری اسلامی ذیل رهبری مقام معظم رهبری، پای میز مذاكره رفتند و نتیجه گرفتند كه این نتیجه از جانب دشمن ما مورد بی توجهی قرار گرفت. با این حال؛ فكر می كنم اگر ما امروز هم گفت وگو را ادامه دهیم و از گفت وگو دست نكشیم، هم در داخل بین مردم خودمان و هم در خارج، می توانیم نتایج خیلی خوبی حاصل نماییم.

سخنان ابوذر ابراهیمی تركمان در انتها گفت وگوی زنده تلویزیونی اینگونه آخر یافت: بخشی از رنج بشر برای جهل او و بخش دیگر آن برای غفلت اوست. گفت وگوها پدیدآورنده علت ها برای رهایی انسان از جهل و غفلت هستند.




1397/04/25
13:37:22
5.0 / 5
4418
تگهای خبر: ادیان , اسلام , اسلامی , فرهنگ
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳
عطر حرم

atreharam.ir - حقوق مادی و معنوی سایت عطر حرم محفوظ است

عطر حرم

عطر و ادکلن و اسانس