قره شیخ لو بیان كرد:
اجرای ۴۰ عنوان برنامه توسط سازمان دارالقرآن در سال ۹۷، پشتیبانی از ۲۰۰ هزار نفر در طرح ملی حفظ
عطر حرم: رئیس سازمان دارالقرآن الكریم طی نشستی به تشریح فعالیت های این سازمان در سال ۹۶ پرداخت و در ادامه از اجرای ۴۰ عنوان برنامه توسط این سازمان امسال اطلاع داد.
به گزارش عطر حرم به نقل از ایسنا، مهدی قره شیخ لو بامداد روز شنبه، دوم تیرماه، در نشست خبری با تشریح برنامه ها و عرضه گزارشی از فعالیت های سال ۹۶ این سازمان و اعلام برنامه های سال جاری سازمان دارالقرآن كریم با اشاره به اینكه در سال ۹۶ چهار فصل را داشتیم، اظهار نمود: همچون برنامه های ما در سال ۹۶ پشتیبانی از برگزاری َآموزش های قرآنی عمومی و تخصصی در ۲۹ استان با حضور ۷ هزار و ۳۵۵ نفر بود كه در سال ۹۶ برگزار گردید.
وی خاطرنشان كرد: برگزاری كارگاه های یك روزه سبك زندگی قرآنی در دو استان یزد و مركزی با حضور ۴۸۰ نفر برگزار گردید همینطور دوره های تخصصی تربیت مربی سبك زندگی قرآنی از دیگر برنامه های ما در سال ۹۶ بود كه در هر دوره آن با حضور ۴۰ نفر، سه دوره با حضور برادران و سه دوره با حضور خواهران برگزار گردید. پشتیبانی از برگزاری دوره های تخصصی، ویژه استعدادهای قرآنی از دیگر برنامه های در سازمان دارالقرآن برای سال ۹۶ بود كه در این دوره های تخصصی ۱۳۰۰ نفر در رده سنی ۱۰ تا ۱۸ سال طی یك سال، كلاس های آموزشی مستمر داشتند و همینطور پنج اردوی آموزشی تفریحی با حضور ۵۴۵ نفر برگزار گردید.
رییس سازمان دارالقرآن كریم با اشاره یكی دیگر از برنامه های سازمان دارالقرآن در سال ۹۶ تصریح كرد: پشتیبانی از ارزیابی، سطح بندی و ارتقای سطح دانش قرآنی روحانیون مستقر در سراسر كشور از د یگر برنامه های ما بود كه این برنامه در سراسر كشور در دوره تر بیت آموزش یار قرآنی ویژه روحانیون برگزار گردید. شناسایی، حمایت و راه اندازی جلسات و حلقه های تفسیر یكی دیگر از برنامه های ما بود. همینطور تربیت كادر متخصص آموزش عمومی قرآن كریم كه در ۱۳۰ دوره آموزشی در سراسر كشور برگزار شد، از دیگر برنامه های ما در این سازمان بود.
قره شیخ لو اظهار داشت: اجرای طرح ملی ارزیابی و اعطای مدرك تخصصی به حفاظ یكی دیگر از برنامه های ما در سازمان بود كه در اجرای این برنامه در حفظ پنج جز ۱۲۸ نفر در حفظ ۱۰ جز ۱۸۱ نفر، در حفظ ۲۰ جز ۹۰ نفر و در حفظ كل درجه سه ۴۲۳ نفر و در حفظ درجه ۲، ۱۰ نفر موفق به دریافت مدرك تخصصی دوره دوازدهم حفظ و ارزیابی قرآن كریم شدند.
وی در ادامه با اشاره به این مطلب كه هدایت، ساماندهی و پشتیبانی از فعالیت های قرآنی مردمی و تشكل های قرآنی از دیگر برنامه های سازمان دارالقرآن در سال ۹۶ بود، تصریح كرد: پشتیبانی از تهیه و تولید محصولات قرآنی در قالب كتاب، رسانه و بسته با اولویت سبك زندگی قرآنی همچون برنامه های ما در این عرصه بود. بر همین مبنا چهار كتاب و یك پژوهش میدانی را داشتیم كه همچون آنها می توان به كتاب مبادی و مبانی سبك زندگی قرآنی تالیف رضایی اصفهانی، كتاب راهبردها و روش های سلبی در آموزش، تالیف عبدالعظیم كریمی، كتاب كاربرد روانشناسی در تدریس تالیف ابوطالبی، كتاب صداسازی در هنر معنوی تلاوت تالیف جهانبخش فرجی، پژوهش پایبندی به قرآن، هیات قرآنی مردم تهران تالیف فروغی و بردیافر اشاره نمود.
رییس سازمان دارالقرآن كریم در ادامه اضافه كرد: برگزاری جلسات هیات رسیدگی به امور موسسات فرهنگی قرآن عترت، كارشناسی و رسیدگی به درخواست های تاسیس و تغییرات موسسات قرآنی و مردمی، پشتیبانی از برنامه های آموزشی موسسات فرهنگی قرآن و عترت كه در حدود ۱۵۱۵۱ نفر را در قالب طرح، ۱۴۵۱ طرح پوشش قرار دادیم. پشتیبانی از برنامه های آموزشی خانه های قرآن شهری و روستایی كه در حدود ۳۴ هزار و ۷۰۳ نفر تحت پوشش قرار گرفتند. حمایت نقدی از موسسات و فعالان قرآنی كشور كه در حدود ۷۰ موسسه، خانه قرآن و مساجد حمایت نقدی شدند. برگزاری دوازدهمین دوره مراسم تكریم چهره های قرآنی در روزهای دهه فجر، برگزاری نشست مدیران كل تبلیغات اسلامی استان ها جهت هماهنگی و توجیه برنامه های سال ۹۶، برگزاری نشست توجیهی روسای ادارات امور قرآنی استان ها، توانمندسازی كارشناسان و رابطان قرآنی استان ها كه برای آنها ۱۱ دوره سه روزه در سازمان دارالقرآن جلسه تشكیل دادیم.
قره شیخ لو خاطرنشان كرد: اعزام گروه های ارزیاب فعالیت های قرآنی به استان ها كه ۲۶ كارشناس ارزیابی به ۱۳ استان جهت بررسی عملكرد استان ها اعزام شدند. پشتیبانی از نظارت ستادی ادارات امور قرآنی بر فعالیت های قرآنی شهرستان ها كه ۱۴۶ شهرستان توسط تیم ارزیابی مورد بررسی قرار گرفت، پشتیبانی از فعالیت های قرآنی مناطق ویژه و مناطق صدمه پذیر فرهنگی و اجتماعی كه در ۳۱ منطقه كشور برنامه های نیم روزه و یك روزه سبك زندگی و تولید پایگاه های قرآنی و برگزاری مسابقات قرآنی منطقه ای و محلی برگزار شد، تولید تعامل با اساتید جلسات تخصصی قرائت، حفظ و مفاهیم قرآن كریم كه در حدود ۴۳ نفر از اساتید استان های سمنان و بوشهر به مدت ۵ روز در سازمان دارالقرآن جهت شركت در این جلسات حاضر شدند.
وی خاطرنشان كرد: پشتیبانی از امور ستادی انجمن های خیرین قرآنی استان ها در سراسر كشور، پشتیبانی از تشكیل انجمن قرآنیان استان ها در سراسر كشور، پشتیبانی از ۱۱۴۲ برنامه جزخوانی در ۳۲۰ شهر در ماه مبارك رمضان، مشاركت و پشتیبانی از مراسم اعتكاف كه در حدود ۲۱۹۹ مسجد، تصحیح قرائت نماز، تلاوت قرآن كریم و برگزاری مسابقات فرهنگی و قرآنی برگزار گردید. ارزشیابی و رتبه بندی و تشویق استان های برتر سال ۹۵، شناخته و معرفی گشتند. طراحی، توسعه و پیاده سازی سامانه یكپارچه سازمان از دیگر برنامه های ما در سال ۹۶ بود.
رییس سازمان دارالقرآن كریم در ادامه با اشاره به اینكه سازمان در عرصه نظارت و چاپ و نشر قرآن كریم هم فعالیت های گسترده ای داشته است، اضافه كرد: بررسی متون و صدور مجوز چاپ قرآن كریم، دوره آموزشی تخصصی كارشناسان تصحیح قرآن كریم، تولید فایل های الگوی قرآن كریم از دیگر برنامه های سازمان در سال ۹۶ بود. همینطور فعالیت های فوق برنامه ای هم در این سازمان انجام پذیرفت كه همچون آنها می توان به مشاركت با دستگاه ها، نهادها و مراكز در اجرای فعالیت های قرآنی نام برد. تشكیل مجامع پژوهشی و شوراهای آموزشی به منظور تدوین اسناد راهبردی و گزارش های تحمیلی و آماری از دیگر برنامه های ما در سازمان بود.
وی اظهار داشت: تهیه و تولید نشریه بصائر با تیتراژ ۷۵۰۰ جلد در سراسر كشور، استفاده از ارتباطات مجازی، سامانه های پیامكی و شبكه های قرآنی، فضاسازی و تبلیغات محیطی و اطلاع رسانی در مناسبت های ملی و مذهبی، به روز رسانی فنی و محتوایی سایت ها و سامانه های سازمان، ساماندهی، تقویت و توسعه مراكز آموزشی تخصصی قرآن كریم كه با حضور ۱۳۱۴ نفر برگزار گردید. اجرای طرح نورباران در مناطق محروم، فعالیت های ستادی كمیته قرآنی ستاد دهه فجر و پشتیبانی از برنامه های قرآنی دهه فجر از دیگر برنامه های ما در سال ۹۶ بود.
او در مورد بودجه های این سازمان در سال ۹۶، اظهار داشت: بودجه ما در سال ۹۶، ۸ میلیارد تومان بود كه از این مبلغ ۷ میلیارد و ۶۷ میلیون تومان پرداخت گردید كه نسبت به سال ۹۵، ۱۲ درصد كاهش داشت و از این مبلغ هم ۵ میلیارد و ۶۳ میلیون تومان برای اجرای برنامه در استان ها و ۲ میلیارد و ۳۰ میلیون تومان برای سایر هزینه های غیربرنامه ای سازمان مانند حقوق پرسنل خرج شد.
قره شیخ لو از تدارك ۴۰ برنامه برای سال ۹۷ اطلاع داد و اظهار داشت: برای امسال هم مانند سال قبل ۴۰ عنوان برنامه تدارك دیده ایم كه در حوزه های آموزش، كارگاه، استعدادهای قرآنی، مسابقات و دیگر برنامه ها صورت خواهد گرفت.
وی از مشاركت این سازمان در طرح ملی حفظ اطلاع داد و اظهار داشت: برنامه ریزی ما در طرح ملی حفظ برای ۲۰۰ هزار نفر است كه برای تابستان مبحث حفظ جزء ۳۰ برای ۴۰ هزار نفر به استان ها ابلاغ گردیده است البته امیدواریم با حمایت های به موقع شورای توسعه بتوانیم این طرح را به خوبی اجرا نماییم. همینطور حدود ۱۰ میلیارد تومان بودجه از كانال های دیگر نظیر شورای توسعه و خیران برای سال ۹۷ پیش بینی شده كه امیدواریم به موقع تحقق یابد و اجرایی شود.
تدارك برنامه های ویژه برای چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب
همینطور در ادامه این نشست سلیمی با اشاره به حدیثی از امام باقر(ع) درمورد قرآن كریم، اظهار داشت: امام باقر(ع) می فرمایند: « قرآن كتابی زنده است كه هیچگاه نمی میرد» و از آنجایی كه كتاب انقلاب اسلامی قرآن است و قانون اساسی ما هم قرآن است انقلاب اسلامی هم تا ظهور امام زمان(عج) زنده خواهد ماند.
وی تهیه كارنامه فعالیت های قرآنی ۴۰ ساله نظام را فرصتی برای ادامه دادن بهتر راه انقلاب دانست و اظهار داشت: چهلمین سال پیروزی انقلاب نقطه عطفی از تاریخ است و می توان با شناسایی فرصت ها و صدمه ها و تدوین كارنامه ۴۰ ساله قرآنی نظام ادامه راه را بهتر دنبال كرد. البته منظور از كارنامه فقط روخوانی، روان خوانی، حفظ، قرائت و مسابقه نیست بلكه اصل عمل به قرآن كریم است.
این استاد قرآن كریم نگارش كارنامه ۴۰ ساله نظام را در دو بخش شرح داد و اظهار داشت: بخش اول برای فعالیت هایی است كه به صورت مستقیم ماموریت قرآنی به حساب می آید و بطور قطع در این عرصه كارنامه درخشانی خواهیم داشت و بخش دوم الگو قرار دادن قرآن در كار و زندگی است زیرا امكان دارد افرادی در زمینه حفظ و قرائت به صورت مستقیم كار نكرده باشند اما گام های مهم و موثری در زمینه های اقتصاد، صنعت، دفاع مقدس و كشاورزی برداشته اند كه این مورد هم می تواند در كارنامه دستاوردهای ۴۰ ساله نظام قرار بگیرد. البته با همه این صحبت ها هنوز انتظارات به قدر كافی محقق نشده و باید فعالیت های بیشتری در این زمینه صورت گیرد.
وی از انتشار كتابی با عنوان كارنامه قرآنی نظام اطلاع داد و اظهار داشت: بزودی فراخوانی برای جمع آوری دستاوردهای قرآنی نظام عرضه می نماییم و پس از جمع آوری اطلاعات كتابی با این عنوان چاپ و عرضه می نماییم.
سلیمی از برپایی نمایشگاهی با ۴۰ تابلو برای عرضه دستاوردهای قرآنی نظام اسلامی اطلاع داد و اظهار داشت: رونمایی از آثار قرآنی در دهه فجر، برگزاری برنامه های رادیو و تلویزیون و تحلیل وضعیت قرآنی جامعه، بیان راه های برون رفت از چالش های موجود همچون فعالیت های قرآنی ستاد دهه فجر خواهد بود. البته فراموش نكنیم كه نقش كمیته قرآن ستادی است و ما قصد دخالت در امور داخلی هیچ نهاد یا دستگاهی را نداریم.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب